Kırıkkale Üniversitesi'nin 25. yılı

Kırıkkale Üniversitesi 25. Akademik Yılı Açılış Töreni, üniversitenin kurucularının da katıldığı törenle yapıldı.

Kırıkkale Üniversitesi'nin 25. yılı
Eğitim ve öğretim dönemi açılışı töreni Kırıkkale Üniversitesi Meslek Yüksek Okulunda bulunan Mavi Salon'da düzenlendi.

Açılış töreninde Kırıkkale Üniversitesi Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölümü tarafından hazırlanan 25. yıl belgeseli katılımcılara sunuldu ve Türkiye Bilimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar tarafından hazırlanan “Eğitim, Bilim ve Kalkınma” sunusu, senenin ilk dersi olarak Ahmet Cevat Acar tarafından katılımcılara anlatıldı.

“40 binin üzerinde öğrencimiz var”

Açılış töreninde konuşan Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, “1993-1994 eğitim ve öğretim döneminde 6 lisans bölümüyle Kırıkkale Üniversitesi, eğitimine başlamıştı. O dönemde 4 fakültemiz vardı. Daha sonraki dönemde Sayın Beşir Atalay Hocamızın Rektörlüğü döneminde bu 4 fakülteye 3 fakülte daha ilave edildi, Eğitim Fakültesi, Tıp Fakültesi ve Hukuk Fakültesi olmak üzere. Dolayısıyla hocamın döneminde 7 fakülte bulunmuş oldu, hali hazırda üniversitemizin 12 fakültesi bulunuyor. 7 meslek yüksek okulumuz var, 1 adet yabancı diller yüksek okulumuz var, 3 enstitümüz, 17 uygulama ve araştırma merkezimiz var. Bugün 24. akademik açılışı gerçekleştiriyoruz. 58 ön lisans programı, 52 lisans programı olmak üzere birbirinden farklı 110 programda diploma veriyoruz. Lisansüstü programlarda buna dahil edildiğinde oldukça fazla sayıda diploma programını yürüten Türkiye'nin büyük üniversitelerinden birisiyiz. Bu sene kayıt yaptıran 8352 öğrenci ile beraber öğrenci sayımız, 40 bin 733'e ulaşmıştır” dedi.

Nüfus olarak büyümelerinin personel ve mekan ihtiyacı doğurduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Ekrem Yıldız, özellikle üniversite hastanelerine yönelik personel konusunda taleplerini dile getirdi.

“Dünyadaki yarış artık beyin yarışı”

Dünyada mücadelenin artık gelişmiş zihinlerle yapıldığını belirten Kırıkkale Üniversitesi Kurucu Rektörü ve AK Parti Van Milletvekili Prof. Dr. Beşir Atalay, “Dünyadaki yarış artık sanayileşme yarışı filan değil, iyi yetişmiş beyinlerle yapılıyor. İyi yetişmiş insanın yerini hiçbir şey tutmuyor ve uluslararası yarış beyin yarışı, iyi yetiştirilmiş insan yetiştirme yarışı belirleyici oluyor. Nerede onlar varsa orası artık en değerli, sanayi dönemleri filan artık onun gerisinde kaldı. Dolayısıyla üniversitelerdeki kaliteyi, daima kaliteyi vurgulamak lazım gelir. Şu anda ben, Mecliste eğitim komisyonu başkanıyım, orada da her fırsatta, her toplantı da bunu vurguluyorum. Belki Yüksek Öğretim Kurumu ve akademik ortamlar farklı değerlendiriyor olabilir ama ben yine de şu anda Türkiye'deki üniversitelerin en önemli sorununu bu evrensel yarıştaki yerini görüyorum” şeklinde konuştu.

Kırıkkale Üniversitesi Akademik Yılı Açılış Töreni, İslami İlimler Fakültesinin bahçesindeki göl kenarında düzenlenen piknik organizasyonuyla sona erdi.
Kaynak: İHA