KARSEM'den Siber Güvenlik Eğitimi

KTO Karatay Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Geliştirme Merkezi (KARSEM) tarafından düzenlenen ve toplam 5 gün süren Siber Güvenlik Eğitimi tamamlandı.

KARSEM'den Siber Güvenlik Eğitimi
Kurulduğu günden bu yana düzenlediği programlarla mesleki kariyerin artırılmasında ve topluma bilgi ve beceri kazandırılmasında başarılı çalışmalar yürüten KTO Karatay Üniversitesi KARSEM’de eğitimler devam ediyor. KARSEM tarafından düzenlenen ve toplam 5 gün süren Siber Güvenlik Eğitimi tamamlandı. KTO Karatay Üniversitesi’nde gerçekleşen eğitimde, son yılların en önemli konularından biri olan siber güvenlik ve sanal mecrada karşılaşılan sorunların çözümü için izlenilecek yol konusunda önemli bilgiler verildi.

Eğitim sonucunda kursu başarı ile tamamlayan adaylara KARSEM tarafından katılım sertifikası takdim edildi.

Temel linux ve güvenlik duvarı eğitimleri, ağ sistemleri zafiyet tespiti ve sızma önleme testleri, sosyal mühendislik ve son kullanıcıyı hedef alan saldırılar, internet üzerinden bilgi toplama gibi konularda düzenlenen eğitim programı ile katılımcılar sahip oldukları sistemlerin hangi tür saldırılara karşı savunmasız olduğunun tespit edilmesinde önemli rol oynayan testleri uygulama imkanı buldu.

KARSEM’in üniversite mezunları ve toplumun her kesiminin yaşam boyu öğrenim süreçlerinde yer almaları için ihtiyaç duyulan her alanda eğitim programları düzenleyerek üniversite personeli ve öğrencilerin, çeşitli meslek grubu mensuplarının ve diğer bireylerin bilgi ve becerilerini artırmak, mesleki kariyerlerini desteklemek amacıyla sertifika programları, kurslar, seminerler düzenlemek, danışmanlık sağladığı ifade edildi.
Kaynak: İHA