Karmod, Suudi Arabistan'da Bin Kişilik Şantiye Kampı Kurdu

Karmod Prefabrik, Suudi Arabistan'da bin kişinin kullanacağı şantiye kampı yapılarının kurulumunu gerçekleştirdi.

Karmod açıklamasına göre, Suudi Arabistan'ın kuzeyinde Ürdün sınırında yer alan Turaif kentinde kurulan ve fosfat madeninde çalışanlarca kullanılacak toplam 5 bin 380 metrekare büyüklüğe sahip şantiye kamp yapıları 75 günde tamamlandı.

Karmod'un Turaif'te fosfat madeni çıkarmada çalışacak ekiplerce 10 yıl süreyle kullanılacak 19 adet yapıdan oluşan şantiye yerleşkesinde 11 adet yatakhane binası, yemekhane, spor salonu, cami, kantin, 2 adet çalışma ofisi, laboratuvar ve depo amaçlı binalar yer alıyor.

Açıklamada görüşlerine yer veren Karmod Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Çankaya, projeyi dünyanın birçok bölgesinde madencilik faaliyeti bulunan İspanyol EPSA firmasının kullanımı için üretip kurduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"EPSA Grup, madencilikte dünya genelinde faaliyetleri olan önemli bir firma ve kullandığı şantiye yapılarında belirlemiş oldukları standartlar var. Bir Türk firması olarak, çoğunlukla İspanyol yönetici, mühendis ve işçilerce kullanılacak bu büyüklükte bir proje gerçekleştirmiş olmaktan mutluluk duyuyoruz. Aynı grubun Güney Amerika ülkelerinden birinde yer alan maden şantiyesinde kullanacağı yapıların üretimini de gerçekleştireceğiz.

Karmod prefabrik sektöründe 100'e yakın ülkede ürünleri bulunan ve kalitesiyle tercih edilen bir marka oldu. Demonte gerçekleştirdiğimiz üretimlerimizin tamamında yerli ham madde ve girdiler kullanarak ülke ekonomimize tam destek sağlıyoruz."

Kaynak: AA