Kanoyla Göl Ve Akarsuyu Geçip Denize Ulaştılar

Eskişehir'de üç macera tutkunu, kanoyla 3 günde bir göl ve akarsuyu geçip, Marmara Denizi'ne ulaşmayı başardı.

Eskişehir'de "Büyük Ayı" adlı macera ve doğa sporları kulübünün kurucuları emekli Sualtı Taarruz (SAT) komandosu Hakan Çalışkan ve dağcı Hüseyin Dönmezoğlu ile kano eğitmeni Erol Akan, kanoyla Bursa'nın turistik Gölyazı Mahallesi'nden başlayıp, sırasıyla Uluabat Gölü ve Çapraz Çayı'nı geçerek Marmara Denizi'ne ulaştı.

Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllardır kurdukları, Gölyazı'da başlayarak sırasıyla Uluabat Gölü'nü ve Çapraz Çayı geçerek Marmara Denizi'ne ulaşma hayalini gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Bu maceranın 3 gün sürdüğünü ifade eden Çalışkan, şöyle konuştu:

"Gölyazı'dan başlayan turumuzun ilk gününde yaklaşık 15 kilometre yol aldıktan sonra Çapraz Çay'a ulaştık ve çayın hemen girişindeki düz alanda kampımızı kurduk. 2. günkü rotamız toplam 37 kilometreydi ve Çapraz Çayı'n Marmara Denizi ile buluştuğu noktada kamp yapmayı planlıyorduk. Hafif akıntı ve arkamızdan esen rüzgarın da yardımıyla çayın içinde hızla yol aldık. Karşımıza çıkan bütün güzellikleri görüntüleme isteğimizi saymazsak, çay üzerine yapılmakta olan bir viyadük inşaatı dışında bizi yavaşlatan başka bir engelle karşılaşmadık.Planladığımız gibi yorucu bir günün sonunda Karacabey Longoz Ormanları'nın yanından denize kavuştuk. Çapraz Çayı'n tam da Marmara Denizi ile birleşeceği noktada kamp yaptık. Ertesi gün 12 kilometrelik keyifli bir yolculuktan sonra Karacabey'in Boğaz beldesine ulaştık. Her şeye ve yorgunluğa değmişti."

Çalışkan, yolculukları boyunca Uluabat Gölü'nde, Çapraz Çay'da ve denizde tek bir kürekçi, kanocu veya başka bir su sporu yapan kişi veya tekne görmemenin kendilerini üzdüğünü de sözlerine ekledi.
Kaynak: AA