İSMEK Kurslarından Patronluğa

4 çocuk annesi, 2 torun sahibi Hülya Gönül, İSMEK ve KOSGEB'de aldığı dikiş, mefruşat ve girişimcilik kurslarının ardından öğrendiklerini hayata geçirerek kendi tekstil atölyesinin sahibi oldu Kadın girişimci Gönül: 'Ünlü markaların tedarikçi firmalarının ürünlerini yapıyorum. Başka firmalardan da teklif var. Şu an yaklaşık 100 aileye iş dağıtabiliyorum' 'İş hayatına 40 yaşından sonra atıldım, 4 çocuğum 2 torunum var. 3 yıldır atölye sahibiyim. 2 atölyem var. Gelecekte kendi markamı yaratmak isterim. Kendi üretimimi yaratıp, firmalara sunmayı hedefliyorum'

LALE BİLDİRİCİ - Kadın girişimci 4 çocuk annesi 2 torun sahibi Hülya Gönül, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İSMEK) ve KOSGEB'de aldığı dikiş, mefruşat ve girişimcilik kurslarının ardından öğrendiklerini hayata geçirerek kendi tekstil atölyesinin sahibi oldu. Gönül, bugün 100 kadına istihdam sağlıyor.

Hülya Gönül, girişimcilik hikayesini AA muhabirine anlattı. Kız meslek lisesi giyim bölümünü bitirdikten sonra çeşitli kurslara katılarak kendini geliştirdiğini anlatan Gönül, İSMEK'te bir süre mefruşat, iğne oyası, giyim, diksiyon kurslarına devam ettiğini söyledi.

Kurslarda aldığı eğitimi iş hayatına aktarmak istediğini ve KOSGEB'in kadın girişimcilik eğitimlerine de katıldığını belirten Gönül, kursların ardından cesaretini toplayarak bir tekstil atölyesi açtığını anlattı.

Bugün sahip olduğu 2 atölyede 100 kadına istihdam yaratan Gönül, şunları kaydetti:

"İSMEK'teki kurslarda aldığım eğitimlerde çok şey öğrendim. Hocamla iyi diyaloglar kurdum. İlk olarak mefruşat ve kurdele, iğne oyası nakış eğitimleri aldım. İğne oyası teknikleri işimde bana çok faydalı oldu. Tığ kullanmam, iğne kavramam, onları etkiledi. Fikir üretmemi istediler. Fikirlerimi sunmaya başladım. Kurslara devam ettikçe yapabildiğimi görebildim. Hep öğrenmek ve yenilik istedim. Elimdekiyle yetinmedim. 4 sene önce Bağcılar'da kolumdaki bileziği bozarak tekstil atölyesini açtım. Para biriktirdim ve küçük bir alandan 40 metrekarelik bir tekstil atölyesine geçtim. Evime yakındı. Hiçbir yerden kredi almadım. Daha fazla çalıştım. İşim beğenildikçe daha çok talep oldu. Komşularıma fikirlerimi açtım. Biz de yardım edelim, birşeyler kazanalım dediler. "

Şu an 2 tekstil atölyesinde kadınlarla beraber çalıştığını anlatan Gönül, "Çalıştığımız firma, ünlü markaların tedarikçi firmaları. İşimi beğeniyorlar. İşlerimizin güzelliğinin, zarifliğinin ortaya çıkması için atölyemizin adını Zarif koyduk." dedi.

Gönül, başka firmalardan da teklif aldıklarını belirterek, "Ancak ileride olabilir, şu an tek firmaya yetişebiliyorum. Çiçek montajları yapıyoruz. Şu an yaklaşık 100 aileye iş dağıtabiliyorum." diye konuştu.

- "Param yok demeyin, eliniz, gücünüz ve beyniniz var"

Kadınların iş hayatına atılması gerektiğinin altını çizen Gönül, şunları kaydetti:

"İş hayatına 40 yaşından sonra atıldım, 4 çocuğum 2 torunum var. 3 yıldır atölye sahibiyim. 2 atölyem var. Gelecekte kendi markamı yaratmak isterim. Kendi üretimimi yaratıp, firmalara sunmayı hedefliyorum. "Zarif" markalı ürünler de inşallah olur. Ben burada, elini iğne ve tığ tutmasını bilmeyen kadınlarımıza azimle öğretiyorum. Bir nevi onların hocalarıyım. İnanıyorum ki kadın isterse çok şey yapabilir. 'Param yok demeyin, eliniz, gücünüz ve beyniniz var' diyorum. Ayrıca her mahallede kurslar var. Mutlaka kadınlarımız kurslara gitmeli. Kadınlarımız bir araya gelip dedikodu yaparak zamanlarını öldürmesinler. Zamanları çok değerli, kurslara gidip başka yönlerini ve yeteneklerini keşfedebilirler."
Kaynak: AA