Hisarcık'ta Öğretmenlerden Arakan Yardımı

Hisarcık ilçesindeki okullarda görev yapan öğretmenler, kendi aralarında düzenledikleri organizasyonla Arakanlı Müslümanlara yardımda bulundu.

Şehitler Ortaokulu Özel Eğitim Öğretmeni Esra Doğan’ın organizasyonuyla gerçekleştirilen Arakanlı Müslümanlara yardım kampanyası kapsamında, ilçede görev yapan öğretmenlerden toplanan ve miktarı açıklanmayan para, Şehitler Ortaokulunda düzenlenen programla Hisarcık İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Cebeci tarafından Kütahya İnsani Yardım Derneği (İHH) Hisarcık Temsilcisi Ali Var’a teslim edildi.

Cebeci, burada yaptığı konuşmada, dünyanın bir çok yerinde müslümanlara zulümler yapıldığına işaret ederek, şunları söyledi:

"Dünya üzerinde her yerde sıkıntı var. Maalesef nerede bir Müslüman varsa orada sıkıntı ve zulüm var. Bu anlamda şu anda gündemde Arakanlı Müslümanların uğradığı bir zulüm var. Milletimiz gerçekten fedakar. Bu güne kadar her yere yardım elini uzattı. Çeşitli ülkelerde zorda kalanlara sahip çıktı. Bu bizim inancımızın ve kültürümüzün bir gereği, milletimizin bir asaleti. Bundan da biz onur duyuyoruz. İlçemiz okullarında görev yapan öğretmenlerimiz arasında başlatılan Arakanlı Müslümanlara yardım kampanyası dolayısıyla tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum."

İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği Hisarcık Temsilcisi Ali Var da Arakanlı Müslümanlara yapılan yardımdan dolayı teşekkür etti.

Kaynak: AA