Freepark İçin Destek Toplanıyor

Görme engelli bireyler için otobüs bilgilerini bildiren Sesli Durak uygulaması ile dikkati çeken sosyal girişimci Onur Kılıç, mobil uygulama Freepark'ın tüm otoparklarda yer alabilmesi için Boyner Grup’un sosyal girişimcilere kitlesel fonlama sağlamak amacıyla kurduğu 'Buluşum' platformunda destek topluyor.

Görme engelli bireyler için otobüs bilgilerini bildiren Sesli Durak uygulaması ile dikkati çeken sosyal girişimci Onur Kılıç, mobil uygulama Freepark'ın tüm otoparklarda yer alabilmesi için Boyner Grup’un sosyal girişimcilere kitlesel fonlama sağlamak amacıyla kurduğu "Buluşum" platformunda destek topluyor.

Boyner Grup'tan yapılan açıklamaya göre, engelli bireylerin günlük yaşamlarını kolaylaştıracak uygulamalar geliştiren sosyal girişimci Onur Kılıç, görme engellilerin duraklara gelen otobüslerden ve hangi hata ait olduklarından sesli olarak haberdar olmalarını sağlayan Sesli Durak projesiyle tanınmıştı.

Kılıç, şimdi de engelli bireyler için ayrılan otopark alanlarının amacına uygun kullanılması için Freepark’ı geliştirdi. Engelli park alanlarına yerleştirilecek akıllı bariyerler ve bunların kontrolünü sağlayan bir mobil uygulama sayesinde Freepark, engelli park alanlarını gerçek sahiplerinin kullanımına sunmayı hedefliyor.

Freepark, tüm otoparklarda yer alabilmek için Boyner Grup’un sosyal girişimcilere kitlesel fonlama sağlamak amacıyla kurduğu "Buluşum" platformunda destek topluyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Freepark’ın yaratıcısı sosyal girişimci Onur Kılıç, engellilerin günlük hayatını kolaylaştırmaya çalışan projelerin yaygınlaşması gerektiğini belirterek, "Ankara’da evime yakın olan bir AVM’nin otopark alanında engelliler için ayrılan park alanlarının sık sık işgal edildiğini görüyordum. Bu durum beni, bir çözüm oluşturmaya yöneltti. Maalesef bugün engelli bireylerin hayatını kolaylaştırmak yerine onları görmezden gelerek alanlarını işgal ediyoruz. Onları da toplumun bir üyesi olarak görmeli ve attığımız her adımda engelli bireylere destek olmalıyız." ifadelerini kullandı.

Kılıç, projesinin yaygınlaşması için "Buluşum"da 25 bin TL’lik destek toplayacak.

- Türkiye’den sonra Meksika’ya da kurulacak

Freepark, toplumsal bir soruna dönüşen bu problemin olduğu Türkiye, Meksika gibi tüm ülkelerde bu çözümü yaygınlaştırmayı ve herkes için daha ulaşılabilir, özgürlüklerin kısıtlanmadığı alanlar oluşturmayı hedefliyor.

Türkiye’de yer alan onlarca AVM içerisinde engellilere ayrılan sınırlı sayıda park alanı bulunuyor. Bu alanların da pek çoğu amacına uygun şekilde kullanılmıyor, diğer sürücüler tarafından işgal edilebiliyor.

Kaynak: AA