Ergene Suçladı Büyükşehir Hizmetlerle Cevap Verdi

Manisa Büyükşehir Belediyesi yazılı bir açıklama yayımlayarak, Soma’da modern bir şehir oluşturmak için siyaset yapmadan çalışmalar yürüttüklerini, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene’nin kamuoyunu yanıltıcı yöntemlere başvurduğunun altı çizdi.

Ergene Suçladı Büyükşehir Hizmetlerle Cevap Verdi
Önceki gün Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene tarafından Manisa Büyükşehir Belediyesinin Soma’ya ait özgün bir projesi olmadığını ve bütün yatırımların kendileri tarafından başlatılan çalışmalar olduğunu belirterek büyükşehir belediyesini eleştirmesine cevap gecikmedi. Manisa Büyükşehir Belediyesi yazılı bir açıklama yayımlayarak Soma’ya yapılan yatırımlar ve yapılacak olan çalışmalar bir bir sıralandı. Açıklamada Soma’da siyaset yapmadan çalışmalar yürütüldüğü ve 2019 yılına kadar Soma’ya toplam 270 milyon TL yatırım yapılacağı bildirildi.

Yapılan açıklamada, “Soma’da ilçemizde önceki yıllarda yapılmayan ve düşünülmemiş olan, her yağışta vatandaşlarımıza sıkıntı yaşatan yağmur suyu altyapısı için projelendirmeler başlatılmış, ilk etapta Atatürk ve Kemal Balıkesir caddelerinde 1 milyon 200 bin TL maliyet ile yağmur suyu çalışmaları, prestij caddelerine paralel olarak yapılmıştır. (1650 metre) 2. etap prestij caddeleri yağmur suyu ve kuşaklama yağmur suyu ihaleleri yapılmış olup, toplamda 7,5 kilometre yağmur suyu hattı 8 milyon TL maliyetle yapılacak Salihli, Selendi, Turgutlu ilçelerimizde başlattığımız yağmur suyu altyapı hamlemizi Soma ilçemize de taşıyoruz.” dedi.

“Soruyoruz: Madem Soma Belediyesi çalışmaları başlattı. Niçin bu kadar önemliydi de önceki dönemde 1 metre yağmur suyu gideri döşemedi? Bütün mevcut yağmur suyu ızgaraları, kanalizasyon hattına bağlı. Çok bildiğini iddia ettiği belediyecilik bu mudur?” şeklinde devam eden açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Evet, otogara Soma Belediyesi başlamıştır. Büyükşehir olunca, görev ve sorumluluk dağılımıyla tamamlamak, Büyükşehir’e nasip olmuştur. Ancak Soma halkına soruyoruz; Soma Belediyesince planlanan otogarın yeri doğru mudur? Çevre yoluna çıkışı düşünülmeyen bir otogar olabilir mi? Bitme aşamasında teslim ve bitirdiğimiz otogar inşaatı belediyecilik anlayışına göre düzenli planlanmamıştır. Bitme aşamasında olduğu için işi tamamlamak zorunda kalınmıştır. Atık su arıtma tesisi inşaatı da gerekli kamulaştırmalar ile DSİ ve Karayollarından gerekli izinler alınmadan planlanmıştır. Kamulaştırma ve projeler için ilave 400 bin TL bedel harcanmıştır. Eğer kamulaştırma işlemi yapılmasaydı, Avrupa Birliği hibe kredisi iptal olacaktı. Kamulaştırma ve projesi tamamlanmayan bir iş, nasıl planlanmış oluyor? Arıtma tesisi sözleşmesi MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Cengiz Ergün tarafından imzalanmış, hibe dışı kalan ödemeleri (3 milyon 33 bin 596 TL), MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır.”

Ergene çalışmaların önüne set koyuyor

Yapılan açıklamada Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene’nin büyükşehir tarafından yapılan çalışmaların önüne set vurmaya çalıştığı da öne sürülerek, “Sayın Ergene doğal gaz konusunu gündeme getirip, Büyükşehir yatırımlarıyla hızla gelişen ve abone sayısı artan Bölgesel Isıtma Sisteminin önüne set koymaya çalışmaktadır. Bu söylemleri, vatandaşların daha ucuza ısınmasına engel olmaktan başka bir şey değildir. Soruyoruz; tabii kaynak varken, dışa bağımlı bir kaynakla ve ekonomik gideri fazla olan bir sistemle ısınma ne derece doğrudur? Sayın Ergene soma toz toprak altında diyor. Biz günü düşünmüyoruz. Eğer çalışma varsa, toz toprak vardır. Çalışmalar bitince Somalı vatandaşlarımız modern bir şehre kavuşacaktır. Pazaryeri ve yer altı otoparkı ile ilgili Büyükşehir’e gelen herhangi bir müracaat veya Soma Belediyesince alınan bir meclis kararı Büyükşehir Belediyemize ulaşmamıştır. Sayın Ergene bu konuda da kamuoyunu yanıltmaktadır.

Sayın Hasan Ergene, herhalde Soma’da hiç sahaya çıkmıyor ki, Büyükşehir çalışmalarını göremiyor ve görmek istemiyor.” denildi.

Yapılan açıklamada Soma’ya yapılan yatırımlar da şöyle sıralandı: “Yol asfalt çalışmaları, kilit parke çalışmaları, Yavuz Selim Caddesi düzenlemesi, Kamyon Garajı, Ototerminal tamamlaması, İstasyon Meydanı, İstasyon Parkı, Atatürk Caddesi düzenlemesi, Bölgesel Isıtma Sistemleri yatırımları, İtfaiye noktaları, Gıda Bankası, MABEM, Atık Su Arıtma Tesisi, 101 ve 154 mahalle kapsamında 14 mahallenin altyapı ve bitiminde üst yapı düzenleme çalışmaları, İçme suyu depoları ve fosseptik yapım çalışmaları, Soma merkez içme suyu ana isale hattı, Merkez prestij caddeleri ve kuşaklama yağmur suyu çalışmaları, Beldeden mahalleye dönüşen yerlerin altyapı proje ve yapım çalışmaları, Merkez 7500 metreküp içme suyu depo yapım çalışması, Mezarlık hizmetleri, İlaçlama hizmetleri. Görüldüğü gibi, azımsanmayacak yatırımlar devam etmekte ve Soma halkına Büyükşehir olarak yatırımlarımız ileriki dönemlerde artarak devam edecektir. Manisa Büyükşehir Belediyesi 210 milyon TL, MASKİ Genel Müdürlüğü 60 milyon TL olmak üzere, 2019 yılına kadar Soma’ya yapacağımız yatırım miktarlarıdır. Sayın Ergene’nin açıklamaları, Büyükşehirin büyük yatırımları karşısında son çırpınışlarıdır. Tüm Soma kamuoyu ve Somalı hemşehrilerimiz için Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalarımız, siyaset yapmadan devam edecektir.”
Kaynak: İHA