Elazığ'da 'Kent Meydanı Kentsel Tasarım Ve Mimari Projesi' Ödül Töreni

Belediye Başkanı Yanılmaz: 'Yapılacak kent meydanının ismi Recep Tayyip Erdoğan olacak'.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, inşa edilecek kent meydanının isminin Recep Tayyip Erdoğan olacağını bildirdi.

Yanılmaz, Kültür Park Mamuratül Aziz Toplantı Salonu'nda düzenlenen "Kent Meydanı Kentsel Tasarım ve Mimari Proje" yarışmasının ödül töreninde, kent meydanlarının, şehirde yaşayan insanların mutluluğu, refahı ve huzuru için hazırlanan mekanlar olduğunu belirtti.

Belediye olarak yaptıkları tüm projelerin odağında insan bulunduğunu ifade eden Yanılmaz, planlama yaparken insanların rahat yürüyebileceği, dinlenebileceği, sohbet edebileceği her türlü etkinliklerin gerçekleştirilebileceği alanları oluşturmanın önemine değindi.

Göreve geldikten sonra birçok projeyi hayata geçirdiklerini kaydeden Yanılmaz, şöyle konuştu:

"Göreve geldiğimiz süre içerisinde Kültür Park, Şehit Polis Fethi Sekin Mesire Alanı, Cip Baraj Gölü ile 1 milyon 840 bin metrekarelik bir alanı kullanıma açtık. Mahallelerdeki parkları da bunun içine dahil ettiğimizde 2 milyon metrekarelik bir alanı hemşehrilerimizin kullanımına açmışız."

Şehirleri şehir yapan unsurun meydanlar olduğuna dikkati çeken Yanılmaz, dünyadaki hemen hemen bütün şehirlerin, meydanları ile anıldığını dile getirdi.

"Kent meydanı fikri ortaya çıktığında bu meydan sadece kendi bünyemizde yaptığımız bir proje olmasın, Türkiye genelinde bir yarışma açalım, bu yarışmaya birçok firma katılsın, fikirlerini ortaya koysun istedik." diyen Yanılmaz, dereceye giren projede 100 araçlık otopark bulunduğunu, meydanda 100 bin kişilik mitinglerin yapılabileceğini bildirdi.

Yanılmaz, "Örnek bir proje. Hayata geçirdiğimiz zaman sadece bölgede değil Türkiye'de örnek bir kent meydanı, görmek isteyenlerin gelip göreceği bir meydan olacak. Yapılacak olan kent meydanının ismi Recep Tayyip Erdoğan olacak." diye konuştu.

Törende, yarışmada birinci olan Mehmet Cemil Aktaş ve ekibine plaket verildi. Daha sonra Aktaş, proje hakkında bilgiler aktardı.

Proje kapsamında meydanın 66 bin metrekarelik alanda yapılmasının planlandığı, 2019 yılında başlanacak çalışmaların 6 ayda tamamlanmasının hedeflendiği öğrenildi.
Kaynak: AA