Edirne'den Kısa Kısa

Edirne İl Mahalli Çevre Kurulu kararları çerçevesinde dış ortam sıcaklığı gece ve gündüz 15 derecenin altında olduğu günlerde kalorifer ve sobaların yakılabileceği bildirildi.

Uzunköprü Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, kalorifer ve sobaların öğrencilerin okula gidiş geliş saatleri olan 06.00 - 09.00 ile akşam 16.00 - 19.00 saatleri dışında yakılmasına dikkat edilmesi gerektiği belirtildi.

Uzunköprü'de hava kirliliğini kaynağında önlemek için her bina yönetiminin Edirne Valiliği tarafından satışına izin verilen torbalı kömürleri kullanmak zorunda olduğuna dikkat çekilen açıklamada, kömüre yakma esnasında yüzde 4 oranında (1 ton kömüre 40 kilo kireç) toz kireç karıştırılması gerektiği ve kaloriferler belgesi olan kişilerce yakılmasının uygun olduğu kaydedildi.

- Türk Dil Bayramı

Türk Dil Bayramı Bahçeşehir ilkokulunda kutlandı.

Programda öğrencilere Türkçe'yi düzgün konuşma ve yazmanın önemi anlatıldı. Öğrenciler Türkçe'nin güzelliğini yansıtan şiirler okudu.

Bazı öğrenciler programa "Özenti olma özenli ol, dil bir milletin sembolür, Türkçe konuş, Türkçe düşün, Türkçe yaz" yazılı tişörtlerle katıldı.

Okul Müdürü Mahmut Boztürk öğrencileri tebrik etti.

Kaynak: AA