Düzce'den Kısa Kısa

Düzce Belediyesi tarafından Aziziye Mahallesi'nde asfaltlama çalışması yapıldığı bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, sosyal yaşam alanlarında başlatılan bakım onarım ve yenileme çalışmaları kapsamında Aziziye Halk Pazarı çevre yolunda da asfaltlama işlemine başladığı belirtildi.

Açıklamada, çalışmalar kapsamında Aziziye Halk Pazarı çevre yollarında başlatılan tespit işlemi sonrası asfaltlama ve yol bakım onarım çalışmaları yapıldığı ve asfaltlanan dış sokaklarda trafik akışının kolay sağlanması için yol çizgileri çizildiği aktarıldı.

- İtfaiye Haftası

Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü "İtfaiye Haftası" nedeniyle altı aylık faaliyet raporunu açıkladı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin ocak ve haziran aylarında 450 yangına müdahale ettiği ve müdahalelerin yanı sıra yangın güvenliği eğitim ve denetimlerinde de çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

Açıklamada, İftaiye Müdürü Mehmet Caner Polat'ın şu ifadelerine yer verildi:

"Ocak ve haziran aylarında ev ve iş yeri olarak 450 yangına müdahale edildi. Karayolu üzerinde meydana gelen çeşitli kazalarda 95 kurtarma çalışması yapıldı. Bu kazalarda yaralanan 196 kişi de hastanelere sevk edildi. 15 araç ve 60 personelle mesai gözetmeksizin çalışıyoruz. Gerek teşkilatımızda gerekse okul ve kuruluşlarda yangın ve benzeri müdahaleler konusunda tatbikatlı olarak bilgiler veriyoruz. Yangın öncesi ve sırasında alınacak tedbirler konusunda 121 eğitim çalışmasına imza attık."

Kaynak: AA