Devletin Verdiği Destekle İş Kurdu

Kütahya’nın Aslanapa ilçesinde girişimci Ahmet Toprak, devletten aldığı 30 bin TL’lik destek ile kurduğu tavuk çiftliğinde her gün bin yumurta üretiyor.

Devletin Verdiği Destekle İş Kurdu
Çiftlikte torganik yumurta üretimi yaptığını söyleyen Ahmet Toprak, ’’İlk başladığımda 50 tavuğum vardı, daha sonra işimi büyütmeye karar verdim. Devletimizin verdiği 30 bin liralık destekle 8 bin metrekare arazide bu işi yapmaya başladım. Önce 600 tavuk sonra bin 500 tavuk ve şimdi 2 bin adet tavuk oldu. Günde ortalama bin civarı yumurta alıyorum. Yumurtalarım tamamen organik. 8 bin metrekarelik güdüm arazime doğal arpa, buğdağ, yulaf atıyorum. Tıpkı köyde yaşayan vatandaşların yaptığı gibi sabah tavukları araziye salıyorum, akşam tekrar içeri alıyorum. Bu yüzden yumurtalarım tamamen köy yumurtası diyorum’’ dedi.

Yumurtalarımı Kütahya merkezde 51 markete satıyorum. Toptan verdiğim fiyatın aynısı olan 40 kuruşla her hafta Aslanapa pazarında, halkımıza köy yumurtasını bölgede en ucuz olarak ben satıyorum. Şimdilerde 10 bin metrekare arazi aldım. İnşallah yine devletten alacağım destekle işimi dahada büyütmeyi hedefliyorum. Devletimizden bize bu imkanları sağladığı için Allah razı olsun’’ ifadelerini kullandı.(YD-EFE)
Kaynak: İHA