CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran Açıklaması

'Erdoğan, dünya aldatılma, yanılma rekoru kırıyor. Bu kadar yanıltılan birine devlet teslim edilir mi'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, "Erdoğan, dünya aldatılma, yanılma rekoru kırıyor. Bu kadar yanıltılan birine devlet teslim edilir mi?" ifadesini kullandı.

Cankurtaran, yazılı açıklamasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, dün akademik yıl açılış töreninde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde yapılan gayrımeşru bağımsızlık referandumuyla ilgili, "Açıkçası biz son ana kadar Barzani'nin böyle yanlışa düşeceğine ihtimal vermiyorduk, demek yanılmışız." dediğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sürekli aldatıldığını öne süren Cankurtaran, son olarak Erdoğan'ı kandıranlar listesine daha bir sene öncesine kadar birlikte miting yaptıkları Barzani'nin de eklendiğini bildirdi.

Cankurtaran, Erdoğan'ın bu açıklamasının sosyal medyada büyük ses getirdiğini ve "Erdoğan yine mi yanıltıldı?" yorumlarına neden olduğunu savunarak, şunları kaydetti:

"Erdoğan, dünya yanılma rekoru kırıyor. Bu kadar yanıltılan birine devlet teslim edilir mi? Yarın bir gün başka birileri yanıltır ülke elimizden gider."

Kaynak: AA