6 Yaşında Kalp Ameliyatı Oldu

İstanbul'da ikamet eden ailenin 6 yaşındaki çocukları, Denizli'de kalp ameliyatı ile sağlığına kavuştu.

İstanbul'da belediye çalışanı olarak görev yapan Ömer Keçe (32) ve ev hanımı Güler Keçe'nin (32) 6 yaşındaki oğulları Bedirhan Keçe, halsizlik ve çarpıntı şikayetiyle çeşitli sağlık kuruluşlarına başvurdu.

Gerekli tetkiklerin yapıldığı İstanbul'da Bedirhan'ın ameliyat olmasının bildirilmesi üzerine aile, Denizli'ye gelerek özel bir hastanede Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ünal Açıkel'e muayene oldu.

Sık sık halsizlik ve çarpıntı şikayeti yaşayan 6 yaşındaki Bedirhan'a ileri tetkik ve tedavi sonrasında aort kapağında hem darlık hem yetmezlik tanısı kondu.

Prof. Dr. Açıkel ve ekibi tarafından ameliyatı gerçekleştirilen 6 yaşındaki Bedirhan Keçe, sağlığına kavuştu.

Ameliyatı gerçekleştiren Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Açıkel, gazetecilere yaptığı açıklamada, halsizlik ve çarpıntı şikayetiyle ailesinin İstanbul'dan kendilerine ulaştığı Bedirhan'da aort yetmezliği ve subvalvüler diskret membran tespit ettiklerini belirtti.

Gerekli tüm tetkiklerden sonra ameliyata karar verdiklerini dile getiren Açıkel, "Minik hastamızı aort valvüloplasti ameliyatı ve subvalvüler diskret membran rezeksiyonu operasyonu ile sağlığına kavuşturmayı başardık. Bedirhan'a ve ailesine sağlıklı ömürler diliyorum. Çocuk kalp ameliyatları özellikli ameliyatlardır. Biz Kalp ve Damar Cerrahisi ekibi olarak merkezimizde her türlü çocuk kalp ameliyatlarını başarı ile uyguluyoruz." diye konuştu.

Baba Ömer Keçe ise gözünden sakındıkları evlatlarının kalp gibi ciddi bir hastalıkla yüzleşmesinin kendilerini çok yıprattığını ifade ederek, "Evladımızı sağlıklı bir şekilde evimize götürüyorsak bu Ünal hocam ve ekibi sayesindedir. Hastaneye ve sağlık ekibine teşekkür ederiz." dedi.

Küçük Bedirhan'ın taburcu olmadan önce uzun zamandır hayalini kurduğu ambulansa binme isteğini geri çevirmeyen hastane, sorumlu hemşire Döndü Çetin eşliğinde ambulansın şoför koltuğuna oturup keyifli dakikalar yaşadı.

Kaynak: AA