2. Uluslararası Pursaklar Kedi Güzellik Festivali'ne Doğru

Ankara'da, Pursaklar Belediyesince 'Ankara kedisi'nin tanıtılması amacıyla 68 ekim tarihleri arasında festival düzenlenecek.

"Ankara kedisi"nin tanıtılması amacıyla 6-8 ekim tarihleri arasında "2. Uluslararası Pursaklar Kedi Güzellik Festivali" düzenleneceği bildirildi.

Pursaklar Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, belediyece başkent ile özdeşleşen Ankara kedisinin neslinin korunup dünyaya tanıtılması ve hayvan sevgisini teşvik etmek amacıyla altı yıldır Ankara Kedisi Güzellik Yarışması düzenlendiği belirtildi.

Yarışmanın son iki yıldır festival haline geldiği anlatılan açıklamada, şu bilgiler aktarıldı:

"Bu yıl festival 6, 7 ve 8 Ekim tarihlerinde yapılacak. Festivalin birinci günü açılış, fotoğraf yarışması ve yemek yarışması yapılacak. İkinci gün Uluslararası Pursaklar Kedi Güzellik Yarışması ve Şecere Değerlendirmesi, kedi showlar, fotoğraf sergisi, konser ve halk dansları gerçekleştirilecek. Üçüncü gün ise yarışmaya katılma hakkı elde eden kediler podyumda yürüyüp dereceye girenler belirlenerek ödül töreni gerçekleştirilecek."

Açıklamada, Pursaklar Abdurrahim Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan festivalde birinci olan kedinin sahibine 10 bin, ikincilik kazanan kedi sahibine 6 bin, üçüncü olan kedinin sahibine ise 4 bin lira ödül ile kediler için mama verileceği aktarıldı.

Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin de tüm Ankaralıları Uluslararası Kedi Güzellik Festivaline davet etti.

Yarışmaya katılmak isteyen kedi sahiplerinin www.pursaklar.bel.tr adresindeki formu doldurarak ya da 444 9 709 numaralı telefondan kayıt yaptırılabileceği kaydedildi.
Kaynak: AA