2. Ayvalık Tadları Festivali Başlıyor

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Tatları Festivali “Mübadele İki Yaka Bir Hikâye” adı altında 29 Eylü-1 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek.

2. Ayvalık Tadları Festivali Başlıyor
Ayvalık Belediyesi, Ayvalık Giritliler Derneği ve Ayvalık Tatları Gurubu işbirliği ile hazırlanan organizasyonda Ayvalık el sanatları, Ayvalık yemekleri ile mübadele kültürlerinin yansıtılacak.

Girit, Midilli ve Yunanistan mübadillerinin yanı sıra Altınova ve Küçükköy’ü oluşturan Boşnak ve Muhacir kültürlerinin de katılımıyla etkinliğin zenginleştirilmesi hedefleniyor. Özenle hazırlanan festivalde Ayvalık muhteşem damak tadlarının yanı sıra el emeği standları, resim ve fotoğraf sergileri, söyleşiler, kitap tanıtımları, film gösterimleri, şiir dinletileri, dans gösterimleri, konserler, gibi çarpıcı organizasyonlar hazırlandı.

Ayvalık’ın kültürünü ön plana çıkaran etkinleri Ayvalıklılarla buluşturmaya devam edeceklerini belirten Belediye Başkanı Rahmi Gençer, organizasyonda emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür ettiğini ifade etti.

Gençer ‘’Ayvalık denilince akla, artık sadece deniz, kum, güneş gelmiyor. Mimarisi, su altı zenginlikleri, özel mutfağı, kültür-sanat ortamı geliyor. Eski mimari yapılar titiz çalışmalar sonucu gün yüzüne çıkarılıyor. Ayvalık’ımızın dar sokakları, dört mevsim zeytinyağlı ev yemekleriyle konuklarını karşılıyor. Bu güzelliklerimizi misafirlerimize yaz kış sunuyoruz. Bahar ayarında hazırladığımız mütevazi Ayvalık tadları festivalimize herkesi bekliyoruz’’şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA