Ulugazi TOKİ'ye Müjde

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Samsun’un en büyük toplu konutlarından birisi olan Ulugazi TOKİ konutları sakinlerinin ihtiyacı olan cami talebini yerine getiriyor.

Ulugazi TOKİ'ye Müjde
2013 yılında 1276 daire olarak inşa edilen 5 bin 245 kişinin yaşadığı camisi olmayan Ulugazi TOKİ konutlarının önüne belediye yeni hizmet binasının yanında ayrılan 2 bin 600 metrekarelik bölüme İlkadım Belediyesi tarafından cami yapılacak. Açık ve kapalı alan olmak üzere 3 bin kişinin namaz kılabileceği alana sahip olacak caminin temelleri ise önümüzdeki birkaç ay içinde atılacak.

Selçuklu mimarisiyle 2 bin 600 m2’lik alana cami yapılacak

Şehir merkezindeki yoğunluk sebebiyle kentleşmenin güney koridorda gelişim gösterdiğini söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “4 yıl önce Kıranköy Mahallesi’nde Eğitim ve Araştırma Hastanesinin karşısında Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 1276 daire olarak yapılan Ulugazi TOKİ konutlarının projesinde cami olmamasından dolayı vatandaşlar ibadetlerini yapmakta zorluk çekiyorlar. 38 blokta 5 bin 245 kişinin yaşadığı yaşam alanında camii olmadığı için o konutlarda oturanlar daha önce bize yaşanılan sıkıntıları anlattı. Araç trafiği yoğun olan bulvarın karşı tarafındaki camiye ulaşmak için yaşlıların özellikle akşam saatlerine zorlandığı ve kaza riskleri yaşandığı söylendi. İlk etapta geçici çözüm olarak şu an belediye yeni hizmet binamızın yanındaki boş olana konteynerden lavabosu, tuvaleti, abdest alma yeri ile birlikte küçük bir mescit oluşturduk. Daha sonraları düşündük ki bu bölgeye belediye yeni hizmet binası yapıyoruz. Cami yapılmasının elzem olduğunu gördük. Belediye hizmet binamızın yanındaki 2 bin 600 metrekarelik alanı cami alanı olarak terk ettik. Bu camiyi belediye olarak biz yapacağız. Selçuklu mimarisi kullanılarak yapılacak olan caminin ise önümüzdeki birkaç ay içinde temelini atmayı planlıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA