Turgutlu Belediyesi, '+1 Kafe' İçin Çalışmalara Başladı

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, ilköğretim haftası nedeniyle Firdevs Gürel Eğitim Uygulama ve İş Merkezini ziyaret etti. Burada down sendromlu öğrenciler için bir müjde veren Başkan Şirin, “Çok yakında Manisa genelinde ilk olma özelliğine sahip olacak ’+1 Kafe’ için çalışmalara başladık” dedi.

Turgutlu Belediyesi, '+1 Kafe' İçin Çalışmalara Başladı
Engelli öğrencilerin rehabilitasyonu ve sosyalleştirilmesi adına çalışmalarını sürdüren Turgutlu Belediyesi, bu kapsamda önemli bir projeye imza atıyor. İlköğretim haftası nedeniyle Firdevs Gürel Eğitim Uygulama ve İş Merkezini Turgutlu Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Metin Akgül ile birlikte ziyaret eden Belediye Başkanı Turgay Şirin, down sendromlu çocukların işleteceği +1 Kafe için çalışmaların başladığını belirtti.

Engelli bireyler sosyalleşmesi adına her türlü desteği verdiklerini belirten Başkan Şirin, “Belediyemiz sosyal işler müdürlüğüne bağlı olarak, ilçemizde yaşayan ve Firdevs Gürel Eğitim Uygulama ve İş Merkezinde eğitim gören öğrencilerimizin rehabilitasyonu ve sosyalleştirilmesi adına +1 Kafe için çalışmalarımıza başladık. Burada down sendromlu öğrencilerimizin kafeyi işleterek topluma kazandırılması hedeflenmektedir. Engelli vatandaşlarımız için Turgutlu Belediyesi olarak elimizden gelen her türlü desteği sağlıyoruz ve sağlamaya da devam edeceğiz. Projenin detayları önümüzdeki günlerde belli olacak. Şimdiden bizler böyle bir projeyi hayata geçireceğimiz için çok mutluyuz. Hayırlı olsun” dedi.

Firdevs Gürel Eğitim Uygulama ve İş Merkezi Müdürü Mehmet Yenir de Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin’e böyle güzel bir proje başlattıkları için teşekkür ederek, “Belediyemiz işbirliği içerisinde okulumuzda eğitim gören down sendromlu öğrencilerimizin işleteceği +1 Kafe projesinde yer almak bizleri mutlu etti. Öğrencilerimiz bu proje sayesinde günlük hayatta topluma kazandırılması ve çeşitli sosyal faaliyetlerde bulunması amaçlanmaktadır. Bu anlamda projeyi hayata geçireceklerini müjdeleyen Turgutlu Belediye Başkanımız Turgay Şirin’e teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA