Tiflis Havalimanı Yeni Etabı Açılış Töreni

Gürcistan Başbakanı Kvirikaşvili: 'Yeni terminal faaliyete geçtikten sonra Tiflis Uluslararası Havaalanı yılda 4 milyon yolcuya hizmet edecektir' Gürcistan Ekonomik ve Sürdürebilir Kalkınma Bakanı Gakharia: 'Gürcistan, bölgemizin ulaşım ve ticaret merkezi haline gelmeyi, büyük ülkelerin ticaret ve yatırım yaptığı bir ülke olmayı arzu ediyor' Törene Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan da katıldı.

TAV'ın Gürcistan'daki şirketi TAV Georgia tarafından Tiflis Şota Rustaveli Uluslararası Havalimanı'nda inşa edilen yeni etabın açılışı yapıldı.

Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili, açılışta yaptığı konuşmada, bu yıl Tiflis Havalimanı'ndan 44 hava yolu şirketi tarafından 26 ülkenin 52 havalimanına seferler gerçekleştiğini kaydederek, Tiflis Havalimanı'nın bölgedeki havacılık piyasasında önemli bir yer almasının sevinç verici olduğunu söyledi.

TAV'ın Gürcistan'da Tiflis ve Batum uluslararası havalimanlarını yönettiğini hatırlatan Kvirikaşvili, TAV'ın Tiflis ve Batum uluslararası havaalanlarında 100 milyon dolardan fazla yatırım yaptığını vurgulamak istediğini ifade etti.

TAV'ın, Tiflis Şota Rustaveli Uluslararası Havalimanı yeni etabın inşaat çalışmalarına 60 milyon dolar yatırım yaptığını belirten Kvirikaşvili, bunun ülkeye gelen turist sayısının artmasına katkı sağlayacağını, geçen yıl ülkeye 6 milyon turist geldiğini, bu yıl ise rakamın 7 milyona ulaşmasını beklediklerini kaydetti.

Gürcistan Ekonomik ve Sürdürebilir Kalkınma Bakanı Giorgi Gakharia da 'Gürcistan, bölgemizin ulaşım ve ticaret merkezi haline gelmeyi, büyük ülkelerin ticaret ve yatırım yaptığı bir ülke olmayı arzu ediyor. Adım adım bu hedefe doğru çaba sarf ediyoruz.' diye konuştu.

Açılış törenine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gürcistan Maliye Bakanı Dimitri Kumsişvili, Tiflis Belediye Başkanı Davit Narmania,Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü, AK Parti Kars Milletvekili Yusuf Selahattin Beyribey, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Funda Ocak, TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, TAV Georgia Genel Müdürü Mete Erkal, iş adamları ve şok sayda davetli katıldı.

Kaynak: AA