Terörle Mücadele Operasyonları

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde tespit edilen bir mağara ve arazide yapılan aramalarda, daha önce etkisiz hale getirilen bölücü terör örgütü mensubu bir teröristin cesedi ile çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiği bildirildi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde tespit edilen bir mağara ve arazide yapılan aramalarda daha önce etkisiz hale getirilen bölücü terör örgütü mensubu bir teröristin cesedi ile çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından, dünkü yurt içi olaylara ilişkin bilgilendirme yapıldı.

Buna göre, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde tespit edilen bir mağara ve arazide yapılan aramalarda, daha önce etkisiz hale getirilen bölücü terör örgütü mensubu bir teröristin cesedi bulundu.

Aramalarda ayrıca bir biksi makinalı tüfek, bir RPG-7 roketatar, bir keskin nişancı tüfeği, bir kalaşnikof piyade tüfeği, 15 el bombası, 10 bin fişek, beş RPG-7 roketatar mühimmatı, bir telsiz, bir gece görüş ile bir dinleme cihazı, bir kamera, dört jeneratör, 90 çuval gıda malzemesi ile el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan TNT kalıbı, fünye, 37 tüp ve 2 bin 150 metre kablo ele geçirildi.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde güvenlik güçlerince gerçekleştirilen arazi aramalarında da 8 el bombası bulunurken, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde tespit edilen bir el yapımı patlayıcı imha edildi.
Kaynak: AA