'Temizlik Amacıyla Ateş Yakmayın'

Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu: '25 Ağustos25 Eylül'de meydana gelen 18 örtü ve orman yangınında 51 dönüm alan zarar gördü'.

Trabzon'da 25 Ağustos-25 Eylül'de çıkan 18 orman ve örtü yangınında 51 dönüm alanın zarar gördüğü bildirildi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 25 Ağustos-25 Eylül'de Akçaabat'ta 12, Maçka'da 5 ve Ortahisar'da bir olmak üzere toplam 18 örtü veya orman yangını yaşandığını belirtti.

Söz konusu yangınlarda 51 dönüm alanın zarar gördüğünü ifade eden Gümrükçüoğlu, 'Tüm bu yangınlara itfaiye ekiplerimiz tarafından kısa sürede müdahale edilmiş ve gerekli çalışmalar ivedilikle yapılmıştır. Neyse ki herhangi bir can kaybı yaşanmamıştır.' dedi.

Gümrükçüoğlu, mevsim itibarıyla arazilerde temizlik için sık sık ateş yakıldığı ve bunun yangınlara sebep olduğuna dikkati çekerek, 'Bu dönemde yakılan ateşler büyük felaketlere sebep olabiliyor. Bu nedenle tüm hemşehrilerimden şehrimizde temizlik amacı ile ateş yakılmamasını özellikle istirham ediyorum. Yangın durumunda da 110 numaralı telefondan itfaiyemize en kısa sürede haber verilmesini talep ediyoruz.' diye konuştu.

Kaynak: AA