Tadilat Yapan Öğretmenlerin Yardımına Veliler Yetişti

Muş’un Hasköy ilçesine bağlı Koğuktaş İlköğretim Okulunu eğitime hazır hale getirmek için tadilat çalışması başlatan fedakar öğretmenlerin yardımına öğrenci velileri yetişerek elbirliğiyle okulu hazır hale getirdiler.

Tadilat Yapan Öğretmenlerin Yardımına Veliler Yetişti
Hasköy ilçesine yaklaşık 15 kilometre mesafede bulunan Koğuktaş İlköğretim Okulu öğretmenleri, okulun eksiklerini gidermek için tadilat başlattı. Öğrencilerin rahat bir ortamda ders görmesi için sınıfı genişletmeye karar veren bayan öğretmenlerin yardımına ise köy halkı yetişti. Elbirliğiyle öğretmen ve veliler sınıfta boya, duvar kırma, sıva ve temizlik çalışması başlatarak okulu eğitime hazır hale getirdiler. Yaklaşık 1,5 hafta süren onarım çalışmasının ardından öğrencilere nezih bir ortam sağlandı.

Yapılan çalışmalar hakkında İHA muhabirine bilgi veren Koğuktaş İlköğretim Okulu sorumlu müdiresi Emine Işık, geçen seneden beri bu okulda görev yaptığını ve köy halkıyla birlikte babasının da tadilata yardımcı olduğunu söyledi.

Şartların eğitim öğretim için elverişsiz olduğunu ve öğrencilerin rahat bir ortamda ders görebilmesi için bir tadilatın şart olduğunu kaydeden Işık, “Ne yazık ki şartlarımız okulda eğitim vermek için çok uygun değildi. Bu sene Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Necdet Bozyel’in desteğiyle sınıfı genişletmek istedik. Okulumuzda baya çalışmalar yaptık. Yerler tahtaydı, bunların hepsini söktürüp duvarımızı kırdırdık ve yan tarafta küçük bir alan vardı orayı da sınıfımıza ilave ettirdik. Bu çalışmaları yaparken parasal desteği Milli Eğitim Müdürlüğümüz sağladı, çalışma kısmını ise köylülerle birlikte elbirliği ile yaptık. Yerlerdeki tahtaların çıkarılması, duvarların kırılması, boyama işlemi, yıkama, temizlik gibi işlerin tamamını köyümüzdeki vatandaşlarımızla birlikte 10 günde halletmiş olduk. Şu anda sınıfımız boyandı ve eskisinden çok daha güzel. Dışarıdan da gönüllü olan bazı arkadaşlarımız oldu, onların da bu emekte payları var. Şu anda çok daha iyi bir yerde öğrencilerimize eğitim vermiş olacağız. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ederim” dedi.

Öğrencilerin yapılan tadilat sonrası çok memnun olduklarını ifade eden Işık, “İlk geldikleri zaman ‘öğretmenim biz bu sınıfta mı eğitim alacağız, çok küçük bir yer’ diye soruyorlardı. Şu anda çok mutlular. Sınıfımız genişledi ve bir an önce ders işleyeceğiz. Eminim ki hep birlikte çok güzel şeyler yapacağız” diye konuştu.

Sınıf Öğretmeni Damla Şahin de, okula yeni atandığını ve geldiğinde okulun birçok anlamda eksiği olduğunu ifade ederek, “Okul kapılarının kilitleri kırılmış bir vaziyetteydi, sınıflar eğitime hazır değildi, kötü bir ortam vardı. Okulun bir tadilata ihtiyacı olduğunu düşünerek arkadaşlarımızın da yardımıyla İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Necdet Bozyel’in destekleriyle vatandaşlarla birlikte okulumuzu eğitime hazır hale getirdik. Bize yardım eden ve yardımlarını esirgemeyen herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Okullarımız bizim ikinci evimiz”

Okulun tadilatında öğretmenlere yardımcı olan öğrenci velisi Şahin Kaygın ise, okulları ikinci evleri olarak gördüklerini belirterek, “Öğretmenlerimiz okulun eksikliklerini yetiştiremeyince biz veliler olarak öğretmenlerimize yardım edip bazı tadilatları gerçekleştirdik. Hala ortalık toparlanmamış bir durumda. Halen yapılacak bir takım işlerimiz var. İnşallah onları da öğretmenlerimizle beraber Milli Eğitim Müdürlüğümüzün verdiği malzemelerle gidereceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA