Samsunlu Kadınlar Kışlık Yiyecekleri Hazırlıyor

Havza ilçesinde kadınlar, erişte, salça ve turşular yaparak kışa hazırlanıyor.

Kış hazırlığı yapanlardan Sevnur Şimşek, AA muhabirine, sebzenin bol olduğu bu aylarda başladıkları hazırlıklara devam ettiklerini söyledi.

Sebze fiyatlarının mevsimi olduğu için fiyatlarının uygun olduğunu dile getiren Şimşek, 'Fiyatı uygun olan sebzelerden alarak derin donduruculara koyuyoruz. Önceden konserve yapıyorduk şimdilerde ise derin dondurucular var. Konserve yapmıyoruz. Şimdi turşu zamanı geldi, kışlık turşularımızı hazırlamaya başladık. Bundan sonra sebze fiyatları artacaktır. Biz de kış hazırlıklarının sonunda geliyoruz.' dedi.

Kış için lahana, domates, salatalık, biber, fasulye, şeker pancarı dalı gibi pek çok sebzeden turşu hazırladıklarını belirten Şimşek, 'Bu sebzelerin bazılarını çiğ alarak, bazılarını ise haşlayarak turşu yapıyoruz. Özellikle sirke ile yapılan turşular daha çok dayanıyor. Böylece ev ekonomisine katkıda buluyoruz. Ayrıca kendi ellerimizle hazırladığımız ürünleri güvenle tüketiyoruz. Biraz yorucu olsa da komşularımız ile sırayla işlerimizi yapıyoruz.' diye konuştu.

Şimşek, kısa süre sonra şekerpancarı pekmezi yapacaklarını, böylece kışlık hazırlıklarını tamamlayacaklarını kaydetti.

Kaynak: AA