Post-EXPO 2017

PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Bozgeyik: '90'dan fazla ülkenin yaklaşık 3 bin 500 katılımcıyla iştirak ettiği PostEXPO'da, posta ve kargo kuruluşlarının sektörle ilgili sorunları ve çözüm önerileri dile getirilecek' 'Alandaki son gelişmelerin paylaşılacağı Post EXPO 2017'de, yeni iş modellerine yakından bakacağız'.

PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, 90'dan fazla ülkeden yaklaşık 3 bin 500 katılımcının Post-EXPO 2017'de, posta ve kargo kuruluşlarının sektörle ilgili sorunlarını ve çözüm önerilerini dile getireceklerini belirtti.

Dünya Posta Birliği İdari Konsey Başkanlığı görevini de yürüten Bozgeyik, İsviçre'nin Cenevre şehrinde bugün başlayan Post-EXPO 2017'de yaptığı konuşmada, organizasyonun önemine işaret etti.

Bozgeyik, 90'dan fazla ülkeden yaklaşık 3 bin 500 katılımcının olduğu Post-EXPO'da, posta ve kargo alanındaki son gelişmelerin paylaşılacağını söyledi.

Konferansların yanı sıra Dünya Posta Birliği tarafından Dünya İş Forumu panelleriyle Postal Innovation Platform (PIP) konferansları düzenleneceğini anlatan Bozgeyik, posta ve kargo kuruluşlarının sektörle ilgili sorunlarını ve çözüm önerilerini dile getirileceklerini bildirdi. Bozgeyik, şöyle devam etti:

'Post-EXPO 2017'de e-ticaret konusunu, Dünya Posta Birliği ve Dünya Gümrük Örgütünün bu alandaki engelleri kaldırmak için gerçekleştirdikleri iş birliklerini, zorluklar ve fırsatları, ödeme yöntemlerini, bulut teknolojilerinin ve mobil teknolojinin etkisi ve sınırlar arası faaliyetler özelinde ayrıntılı şekilde ele alacağız. Geleceğin akıllı şehirlerinin tasarımında insansız hava araçları ve otonom teslimat araçları büyük rol oynayacak. Posta idareleri hali hazırda bu alanlarda çalışmalar yürütüyor ve denemeler yapıyor.'

- 'Posta sektörü, tedarik zincirine de etki edecek'

Önümüzdeki dönemde bunların daha çok duyulacağını, belki yakın gelecekte standart teslimat yöntemleri haline gelmelerine tanıklık edileceğini anlatan Bozgeyik, geleceğin akıllı şehirlerinde bütün sistemlerin dijitalleşmiş ve birbiriyle bağlantılı oluşunun, posta sektörünün tedarik zincirini de etkileyeceğini dile getirdi.

Bozgeyik, tedarik ve teslimat süreçlerini çok daha hızlı ve hatasız gerçekleştirip, her aşamayı tamamen şeffaf kılarak müşteri güveni konusunda önemli bir avantaj elde edilebileceğini vurgulayan Bozgeyik, 'Posta idareleri artık güncel teknolojilerin operasyonlara entegre edildiği, dijitalleşme sürecinin hızla sürdüğü, kar marjının giderek arttığı bir gerçekliğin içinde yer alıyor.' değerlendirmesinde bulundu.

Dünya Posta Birliğinin posta sektörünün ileri taşınması için özverili bir şekilde gayret ettiğinin altını çizen Bozgeyik, sektörün, geçmişteki klasik posta hizmetlerinden ayrılıp, insanların hayatlarında iletişimin kolaylaşması ve daha modern hale dönüşmesi için hızlı bir değişim yaşadığını belirtti.

Bozgeyik, söz konusu değişimi Türkiye'de de hızlı bir şekilde yönettiklerine dikkati çekerek, 'Önümüzdeki süreçte posta sektörü hak ettiği yeri alacak, yeni teknolojik ürünlerle güçlü bir hale gelecek. Daha nice başarılar bizi bekliyor.' diye konuştu.

Üç gün devam edecek konferans ve panellerde dünyanın çeşitli ülkelerinden posta idarelerinin sektördeki dönüşüme gösterdikleri reaksiyonlara ve benimsedikleri güncellenmiş stratejilere göz atma fırsatı bulacaklarını dile getiren Bozgeyik, 'Yeni iş modellerine yakından bakacağız. İnanıyorum ki bu paylaşımlardan çok önemli dersler çıkaracak, bilgimizi artıracağız.' ifadelerini kullandı.

Post-Expo 2017, üç gün sürecek.
Kaynak: AA