Manisa'ya 8 Derslikli Okul

Manisa Valiliğinde Teleset Elektromekanik Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından Şehzadeler ilçesinin Karaağaçlı Mahallesi'ne yapması planlanan 8 derslikli ilkokulun protokol imza töreni yapıldı.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, törende yaptığı konuşmada, hayırseverlere çağrıda bulundu.

Manisa'da son 3 yıl içerisinde 700 derslik yatırım yaparak, 11 ilçede tekli eğitim sistemine geçtiklerini belirten Vali Güvençer, 6 ilçede 500'e yakın eksik derslik ihtiyacı olduğunu söyledi.

Vali Güvençer, 'Hedeflerinin gerçekleştirilmesi içinde özellikle kent merkezine yakın yerlerdeki ihtiyacının kapanması noktasında hayırseverlere çağrıda bulunuyorum.' diye konuştu.

Şirketin Yönetim Kurulu Üyesi Murat Çam ise, gelen talepler üzerine hiç tereddüt etmeden projeyi yapma kararı aldıklarını ifade etti.

Eğitimin ülkenin kalkınması noktasındaki önemini bilen bir şirket olduklarını ifade eden Çam, şöyle konuştu:

'Manisa'da üretim yapan bir firma olarak Manisa'ya borcumuzu bir nebze olsun ödemek için böyle bir yatırım yapmayı kabul ettik. İnşallah 2018-2019 eğitim öğretim dönemine yetiştireceğiz.'

Protokol kapsamında 1 yıl içerisinde okul tamamlanacak.

Törene, AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Şehzadeler İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediyesi Başkanı Ömer Faruk Çelik ve Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş katıldı.

Kaynak: AA