Mali'de Çatışma

Ülkenin kuzeyinde silahlı kişiler ile ayrılıkçılar arasında çıkan çatışmada en az 7 kişi öldü.

Batı Afrika ülkelerinden Mali'de silahlı bir grup ile ayrılıkçıların çatışmasında en az 7 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Güvenlik yetkilileri, silahlı kişilerin, ülkenin kuzeyinde yer alan Tamalate bölgesinde ayrılıkçı Azavad Kurtuluşu Hareketi (MSA) grubuna saldırdığını ifade etti.

Ayrılıkçı MSA mensuplarının saldırıya karşılık vermesiyle taraflar arasında çatışma çıktığını söyleyen yetkililer, olayda en az 7 ayrılıkçının öldüğünü ve çok sayıda ayrılıkçının da yaralandığını kaydetti.

Mali'de, ayrılıkçı Azavad Hareketleri Koordinasyonu'na (CMA) bağlı Azavad Ulusal Kurtuluş Hareketi'nin (MNLA), kuzeydeki Kidal, Timbuktu ve Gao şehirlerini 2012'de ele geçirmesi ve ardından başkent Bamako'daki geçici hükümetin yardım talep etmesi üzerine Fransa, 2013 yılında bölgeye askeri müdahalede bulunmuştu.

Şiddet olaylarının sona ermesi amacıyla Cezayir'de 2015'te barış anlaşması imzalanmıştı ancak 2013'te Fransız güçlerince dağıtılan ve barış sürecine katılmayan silahlı ve ayrılıkçı gruplar, ülkenin kuzeyine ve orta kesimine yeniden yerleşmeye çalışıyor.

MNLA'ya bağlı olarak Eylül 2016'da kurulan MSA, barış sürecine katılmayan ayrılıkçı gruplar arasında yer alıyor.
Kaynak: AA