Londra'da Afd Protestosu

Almanya'daki genel seçimlerde ilk kez Federal Meclise giren Almanya için Alternatif (AfD) partisi, İngiltere'nin başkenti Londra'da protesto edildi.

Almanya'nın Londra Büyükelçiliği önünde, Irkçılığa Karşı Dur Platformu'nun düzenlediği 'AfD ırkçılığına ve İslamofobi'ye hayır' adlı gösteride eylemciler, aşırı sağcı ve İslam karşıtı parti aleyhine slogan attı.

'İslamofobi'ye hayır' yazılı pankart açan eylemciler, 'AfD'yi durdurun', 'Bir daha asla', 'Irkçılığa hayır', 'Mülteciler hoş geldiniz', 'Nazilere hayır' ve 'Mültecileri günah keçisi yapmayın' yazılı dövizler taşıdı.

AA muhabirine konuşan 81 yaşındaki Alman Yahudi'si Doris Hollander, AfD'nin seçim başarısının kendisine Nazi Almanya'sını hatırlattığını söyledi.

Naziler yüzünden doğduğu şehir Achen'ı ailesiyle terk etmek zorunda kaldığını belirten Hollander, 'AfD’nin meclise girmesi bu yüzden endişe verici. Naziler de bu oranlarla meclise girmişti.' ifadelerini kullandı.

Hollander ayrıca AfD'nin yükselişinin yarattığı tehlike konusunda uyanık olunması gerektiğini sözlerine ekledi.

Almanya'da 24 Eylül'de yapılan genel seçimde aşırı sağcı popülist AfD partisi yüzde 12,6 oy alarak ilk kez Federal Meclise girmişti. AfD, 2013'te yüzde 4,7 oy alarak yüzde 5'lik seçim barajına takılmıştı.

Kaynak: AA