Kaymakam Uzan, Esnafla Bir Araya Geldi

Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Arslan Uzan, esnafla bir araya geldi.

Belediye meclis toplantı salonunda düzenlenen toplantıda esnafın sorunlarını dinleyen Uzan, her zaman kapılarının kendilerine açık olduğunu söyledi.

Bulanık'la ilgili projelerini anlatan Uzan, konuşmasında, İller Bankası'na sunulan kanalizasyon ve içme suyu projesinin kabul edildiğini söyledi.

İlçeye iyi bir hizmet verebilmek için çaba sarf ettiklerini aktaran Uzan, şunları kaydetti:

'Bulanık'ta ciddi anlamda bir esnaf sayısı var. İlçemiz Muş'un en büyük ilçesi ve esnaf sayısı olarak da çok fazla. Bu anlamda biz de çeşitli sektörlerde görev yapanlar olarak zaman zaman esnaf ziyaretimizi yapıyoruz. Zaman zaman da başta Esnaf ve Sanatkarlar Odası olmak üzere diğer STK'ların katılımıyla bir araya geliyor, sorunları dinleyerek birlikte çözüm bulmaya çalışıyoruz. Burada hem kaymakam hem de belediye başkanı olarak sizlerin bize intikal ettireceğiniz talep ve temenni istekleriniz olabilir. Biz bu şehrimiz adına hizmet etmeye çalışıyoruz. Bu şehirde yaşanabilir, insan onuruna yakışır bir kent kurma sevdasındayız, ülküsündeyiz. Maalesef öteden beri ciddi anlamda şehir tahrip olmuş, ihmal edilmiş. En temel belediyecilik hizmetleri dediğimiz içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu gibi hizmetler 1927'den beri kurulmuş ilçemizde eksik kalmış.'

-'Biz kasası dolu bir belediyeyi devralmadık'

Öncelikle yaşanabilir bir kent ortaya çıkartmanın herkesin görevi olduğunu hatırlatan Uzan, Şöyle konuştu:

'Biz kasası dolu bir belediyeyi devralmadık. Kimileri tarafından bu üzerimizde bir nimet gibi görünse de külfet olduğunun farkına varın. Çünkü 25 milyon borcu olan bir belediye nimet olarak gözükemez. Biz bu borcu sürdürdüğümüz gibi bir takım da şehrimize sosyal ve altyapı dokunuşlarında bulunmaya çalışıyoruz.'

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yakup Kaya ise Bulanık esnafının süreçlerden mağdur olduğunu belirtti.

Kaynak: AA