İzmir'de CHP'nin İtirazları Yat Limanı Projelerini Durdurdu

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, CHP'li Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin açtıkları davalar, sonucunda kente yapılacak 10 yat limanından 7'sinde sürecin durduğunu belirtti.

Kaya yaptığı açıklamada İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'İzmir Körfez Festivali' sırasında yaptığı konuşamada Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına Pasaport İskelesi'ne yat limanı yapılması çağrısında bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun tutarsızlık içerisinde olduğunu kaydetti.

Başbakan Binali Yıldırım'ın İzmir için hazırladığı 35 projede 10 yat limanının yer aldığını kaydeden Kaya, 'CHP'li Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin açtıkları davalar, yaptıkları itirazlar sonucunda 10 yat limanından 7'sinde süreç durdu.' diyerek şöyle devam etti:

'Urla Çeşmealtı Yat Limanı İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan dava sonucunda iptal edildi. Bayraklı (Turan) Yat Limanı'nda İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından imar planına itiraz edildi. Şakran Yat Limanı'nda İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından imar planına itiraz edildi. Karşıyaka Yat Limanı'nda İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından imar planına itiraz edildi. Seferihisar Yat Limanı'nda CHP'li Seferihisar Belediyesi tarafından imar planına itiraz edildi.

Ayrıca İnciraltı ve Karaburun Yat Limanları'nın da ÇED süreci içinde yapılan itirazlar sebebiyle yapılabilme imkanı kalmadı. Kocaoğlu'nun daha önce kente yapılacak birçok yatırımda, birçok projede olduğu gibi yat limanları konusunda da engeller çıkartarak iş yaptırtmamayı amaçladığı bariz bir şekilde ortada. Biz Sayın Kocaoğlu'nun amacını çok iyi biliyoruz. Davalar açar, itiraz eder, yatırımların önüne taş koyar, kente bir çivi bile çakılmasına müsaade etmez.'

Kaynak: AA