IKBY'deki Gayrimeşru Referandum

MHP İstanbul Milletvekili Erdem : 'Devletin ve milletin güvenliğini tehdit eden unsurların tamamı bizim geleceğimizi tehdit ediyor. Biz bu referandumu tanımadığımız gibi, bu konuyla ilgili devletin keskin çözümler alması gerektiğini düşünüyoruz'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) gayrimeşru referanduma ilişkin, 'Devletin ve milletin güvenliğini tehdit eden unsurların tamamı bizim geleceğimizi tehdit ediyor. Biz bu referandumu tanımadığımız gibi, bu konuyla ilgili devletin keskin çözümler alması gerektiğini düşünüyoruz.' dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bingöl’e gelen Erdem, MHP Bingöl İl Başkanlığını ziyaret etti.

Burada gazetecilere açıklamada bulunan Erdem, özellikle 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından Türkiye'de bütün terör örgütleri ile etkin bir mücadele yürütüldüğünü vurguladı.

Devletin terörle mücadele noktasında gerekli adımları attığına dikkati çeken Erdem, 'Biz bu anlamda her türlü darbeye ve her türlü teröre karşı parti olarak mücadelemizi sürdüreceğiz ve devletin yanında da yer alacağız. Terörle mücadelenin yedi yirmi dört etkin olarak yapılması gerekiyor. Sadece PKK ile değil, FETÖ, DAEŞ ile değil hepsiyle yapılmalıdır.' dedi.

- IKBY'deki gayrimeşru referandum

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki gayrimeşru referandumu değerlendiren Erdem, şunları söyledi:

'Milliyetçi Hareket Partisi, oynanan senaryoya ilişkin gerekli uyarıları yapmıştır. Bu anlamda da devletin refleks göstereceğine inanıyorum. O bölgede yaşayan Türklerin sahipsiz olmadığını, soydaşlarımızın sahipsiz olmadığını duyurmuş olalım. Devletin ve milletin güvenliğini tehdit eden unsurların tamamı bizim geleceğimizi tehdit ediyor. Referandum ile ilgili görüşlerimiz ortadadır. Biz bu referandumu tanımadığımız gibi, bu konuyla ilgili devletin keskin çözümler alması gerektiğini, keskin önlemler alması gerektiğini düşünüyoruz. Barzani'nin çocukluk hayali kesinlikle çocukluk hayali olarak kalacaktır.'

Kaynak: AA