Göçmen Çocuklar Her Şeyden Habersiz Parkta Oynadı

Çorum’un Osmancık ilçesinde, bir tır içerisinde yakalanan göçmen çocukların durumu yürek burktu.

Göçmen Çocuklar Her Şeyden Habersiz Parkta Oynadı
Çorum’un Osmancık ilçesinde bir tırın dorsesinde 214 kaçak göçmen yakalandı. Tırda yakalanan göçmenlerin arasındaki 24 çocuk yaşananları her şeyden habersiz, meraklı bakışlarla izledi. Günler önce umut yolculuğuna çıkan bazı çocuklar kendilerini görüntüleyen gazetecilere poz verirken, bazı çocuklar da Koyunbaba Türbesinin yanında bulunan çocuk parkında kendilerini alacak olan otobüs gelene kadar oynadı. Rahatsızlanan bir çocuk ise sağlık görevlileri tarafından İlçe Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Tırda 300 kişinin bulunduğunu öne süren göçmen Mehmet Bek, “Göçmenlerin arasında Afgan, Tacik, Özbek ve Türkmenler var. Türkiye’ye İran’dan geldik. Tıra ise Van’dan bindik. Tırın içerisinde kavga çıktı. Tır durdurulunca içerisindekilerin hepsi aşağı inerek kaçmaya başladı” dedi.

Şükür Rahimi adlı göçmen ise “Pazar gününden itibaren yoldayız. Şimdiye kadar hiç kimse ne ekmek yedi, ne su içti. Afganistan’dan İstanbul’a götürülmesi için bin dolar para alındı. Afganistan’dan 20 gün önce çıktık. Orası karışık. İş yok, ekmek yok. Çalışmaya geldik. Başka amacımız yok. 4 gün boyunca yol yürüdük” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, kaçak göçmenlerin içinde bulunduğu tırın sürücüsü ise olayın ardından kaçtı. Kayıp sürücünün yakalanması için polis ekiplerinin çalışmaları sürüyor.
Kaynak: İHA