Filistin'den İsrail'e 'Yerleşim Birimleri' Tepkisi

FKÖ Genel Sekreteri Ureykat: 'Filistin yönetimi İsrail'in ihlallerine seyirci kalmayacaktır'.

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri Saib Ureykat, Filistin yönetiminin İsrail'in ihlallerine 'seyirci kalmayacağını' belirtti.

Ureykat, İsrail'in Batı Şeria'da 2 bin yeni Yahudi yerleşim birimi inşa etmeyi planladığının ortaya çıkmasının ardından yaptığı yazılı açıklamada, 'Filistin yönetimi İsrail suçları ve ihlalleriyle mücadele için her türlü siyasi ve diplomatik mekanizmaları kullanacaktır. Nitekim halihazırda işgal devletinin hesap vermesi için atılacak adımlar belirlenmektedir.' ifadelerini kullandı.

Uluslararası camiada İsrail'e göz yumulduğuna dikkati çeken Ureykat, açıklamasında 'Filistin yönetimi İsrail'in ihlallerine seyirci kalmayacaktır.' ifadesine yer verdi.

Ureykat, İsrail'in uluslararası hukuka saygı göstermesi ve Yahudi yerleşim birimleri faaliyetlerinin önüne geçilmesi için uluslararası toplumu pratik ve somut adımlar atmaya çağırdı.

Doğu Kudüs ve Batı Şeria, 1967'den bu yana İsrail tarafından işgal altında tutuluyor. İnşa ettiği ayrım duvarıyla bu iki yeri birbirinden ayıran İsrail, Batı Şeria'da yaşayan Filistinlilerin Doğu Kudüs'e geçişini engelliyor.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te 200 bin, Batı Şeria'da ise 400 bini aşkın Yahudi yerleşimci bulunuyor. Uluslararası hukuka göre bu bölgelerdeki tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.

Dünyanın tepkisine rağmen İsrail bu yasa dışı yerleşim birimlerini genişletmeye devam ediyor.
Kaynak: AA