Erhan Caddesinde Üst Yapı Çalışması Başladı

Talas Belediyesi Harman Mahallesi ve Tablakaya Mahallesi arasında bulunan ve yoğun olarak kullanılan Erhan Caddesi’nde alt yapı çalışmalarını tamamlayarak caddenin üst yapı çalışmalarına başladı. 2 kilometrelik Erhan Caddesi’ne 5 kilometre bordür, 15 bin metrekare parke çalışması yapılacak.

Erhan Caddesinde Üst Yapı Çalışması Başladı
Talas genelindeki çalışmaların hızla devam ettiğini söyleyen Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Yaz boyunca hava şartları müsaade ettiği sürece bu çalışmalarımız devam edecek. Tablakaya, Harman ve Han Mahallesi arasında bulunan Erhan Caddesi’nde uzun süredir alt yapı çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlarımız sağ olsun sabırla işimizi bitirmemizi beklediler. Burada elektrik, su, doğalgaz, telekom başta olmak üzere tüm alt yapı çalışmaları tamamlandı. Bu mahalleler sadece Kayseri için değil Türkiye için önemli yerler. Burada tarih canlanıyor. Tablakaya mahallemizde güzel bir restorasyon çalışmamız olmuştu. Yakında onun da açılışını yapacağız. Bu yolumuzun düzenlenmesiyle beraber kaldırımlar işleri ve peyzaj çalışması devam ediyor. Kısa zamanda da tamamlanacak” dedi.

Alt yapı ve üst yapı çalışmalarının yanında tarihi alanlar ile ilgili çalışmaların da devam ettiğini söyleyen Başkan Palancıoğlu şunları söyledi;

"Talas’ın 33 mahallesi var ve her mahallede koşturmamız devam ediyor. Buna ilave olarak da turistik, tarihi mahalleler de bizi oldukça yoruyor. Ama kültürel ve tarihi değerlere sahip çıkmamız açısından buranın ayağa kalkması çok önemli. Hayırlı olmasını dilerim. Yaz boyunca da eksiklerimiz için çalışıp Talas’ın çok daha güzel bir yer olması için gayret göstereceğiz.”

Merkezde yapılan çalışmaların yanı sıra Reşadiye, Yazılı, Kepez, Yazyurdu, Cebir, Çömlekçi, Yamaçlı, Endürlük, Zincidere ve Akçakaya mahallelerinde de parke ve bordür çalışmaları devam ediyor. Talas Belediyesi yılsonuna kadar yukarı mahallelerde toplam 50 bin metrekare parke döşemiş olacak.
Kaynak: İHA