Emekli Maaşıyla Mahallenin 50 Kedisine Bakıyor

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde yaşayan Mehmet Türker, mama, et, ciğer ve kemiklerle hem onlarca kediyi evinin bahçesinde besliyor hem de onlarla vakit geçiriyor Türker: 'İlk etapta bahçeye birkaç kedi gelmeye başladı. Daha sonra sayıları artarak devam etti. Şu anda bahçeme gelen kedi sayısı 50' 'Kedileri beslemek için kasaptan et, ciğer ve kemik alıyorum. Emekli maaşımdan onlar da faydalanıyor'

İLHAMİ ÇETİN - Bolu'nun Mudurnu ilçesinde yaşayan emekli Mehmet Türker, bahçesindeki 50 kediyi, emekli maaşıyla aldığı mama, et, ciğer ve kemiklerle besliyor.

Kaygana Mahallesi Beşkavaklar mevkisinde oturan 64 yaşındaki Mehmet Türker, kedisi Nazlı'yı evinin bahçesinde dolaştırdığı sırada mahalledeki diğer kediler de yanlarına geldi.

Her geçen gün sayıları artan kedilere önce Nazlı'nın mamalarından veren Türker, bir süre sonra sayısı 50'yi bulan kediyi kasaplardan aldığı et, ciğer ve kemikle besledi.

Türker, günün belirli saatlerinde bir araya geldiği kedilere hem yiyecek ve su veriyor hem de onlarla gönlünce vakit geçiriyor.

Mehmet Türker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık iki yıl önce kedisini evin bahçesinde dolaştırdığı esnada diğer kedilerle tanıştığını anlatarak, 'İlk etapta bahçeye birkaç kedi gelmeye başladı. Daha sonra sayıları artarak devam etti. Şu anda bahçeme gelen kedi sayısı 50 oldu.' dedi.

- 'Emekli maaşımdan onlar da faydalanıyor'

Emekli olduğunu belirten Türker, 'Bahçeye gelen kedilerin yiyecekleri yok. Sokaklarda aç aç dolaşıyorlar. Kedileri beslemek için kasaptan et, ciğer ve kemik alıyorum. Emekli maaşımdan onlar da faydalanıyor. Artık kediler başka yere gitmiyor. Kedilere bakmayı seviyorum. Onlar konuşmazlar ama insana sadıktırlar. Bazı kötü niyetli insanlardan bin kat daha merhametlidirler.' şeklinde konuştu.

İlçede kasaplık yapan Mehmet Bostancı ise Mehmet Türker'in 50'ye yakın kediye baktığını belirterek, 'Onları doyurarak sevap işliyor. Biz de ona vesile oluyoruz.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA