Düzce'de Toplu Makinalı Çalışma

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Eroğlu: 'Ülke genelinde ıslah çalışmaları konusunda çok muazzam işler yapıyoruz. Özellikle Karadeniz bölgesinde hem inşa ettiğimiz taşkın koruma tesisleri ile hem de yaptığımız toplu makinalı çalışmalarla muhtemel taşkın zararlarının önüne geçmeyi hedefliyoruz'

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Düzce'de yürütülen toplu makinalı çalışmalara hızla devam edildiği bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Bolu Dağı eteklerinden doğup Düzce il merkezinden geçerek Küçük Melen Çayı'na mansaplanan Asarsuyu Deresi'nde gerçekleştirilen toplu makinalı çalışma ile dere yatağında biriken rusubi malzemelerin temizlendiği ifade edildi.

Derede oluşabilecek taşkın zararlarının önüne geçilmesinin hedeflendiği aktarılan açıklamada, 5 bin 430 metrelik mesafede gerçekleştirilecek çalışmalar kapsamında 197 bin 368 metreküp kazı, 355 bin 262 ton da kazı nakli sağlanacağı ifade edilerek, şu ana kadar derenin 2 bin 88 metresi temizlenirken 75 bin 925 metreküp kazı yapıldığı ve 135 bin 354 metreküp nakliyenin tamamlandığı kaydedildi.

Açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun şu ifadelerine yer verildi:

'Ülke genelinde ıslah çalışmaları konusunda çok muazzam işler yapıyoruz. Özellikle Karadeniz bölgesinde hem inşa ettiğimiz taşkın koruma tesisleri ile hem de yaptığımız toplu makinalı çalışmalarla muhtemel taşkın zararlarının önüne geçmeyi hedefliyoruz. Bakanlık olarak bu tür projelerle Karadeniz bölgesi başta olmak üzere insanımızı ve toprağımızı korumaya devam edeceğiz.'

Açıklamada, yıl sonunda tamamlanması hedeflenen toplu makinalı çalışmanın 2 milyon 800 bin liraya mal edileceği aktarıldı.
Kaynak: AA