'Damla Gönülleri Projesi'

Gençlik ve Spor Bakanlığının Türkiye genelinde düzenlediği 'Damla Gönülleri Projesi' Yalova'da da başladı.

Yalova Gençlik Merkezi'nin ev sahipliğindeki proje kapsamında, Türkiye'nin çeşitli illerinden kente gelen 20 öğrenci, hafta boyunca gönüllülük esasına göre vatandaşlara çeşitli konularda yardım ederek manevi destek veriyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı faaliyetleri arasında yer alan proje kapsamında Yalova'ya gelen gönüllü 20 öğrenci, Yalova Gençlik Merkezi Müdürü Celal Kahveci ve gençlik liderleri tarafından karşılandı.

Damla Projesinin kapsamında kente gelen grup merkeze bağlı Sugören Köyü'nü ziyaret etti.

Sugören halkı ile sohbet ettikten sonra köy okulu öğrencileri ile bir araya gelen damla projesi gönüllüleri köy okulu öğrencileri ile duvar boyama etkinliği, çocuklarla yüz boyama etkinliği yaptı.

Yörede yaygın olan halı dokumacılığı atölyesi ziyaret edilerek gönüllü gençler ile halı dokumacılığı yapıldı. Gazi İsmail Harmancı'yı da evinde ziyaret eden proje gönüllüleri gazinin hatıralarını dinledi. Ardından köy mezarlığı ziyaret edilerek dualar okundu.

Proje gönülleri Güneyköy'de de ziyaretlerde bulundu.

Gençlik Merkezi Müdürü Kahveci, projeye ilişkin yaptığı açıklamada, görülen bir hissenin damlayla yoğrulan gönüllerde hissedilen bin hisse olduğunu belirterek, 'Güne besmeleyle başlayan, tadına doyulmaz güzellikler yaşayan damla gönüllülerinin yaşadıkları ve yaşattıkları adına beyin dediğimiz belleklere bir yenisi daha kaydedildi. Hayalleri tebessümle, neşeyle, sevgiyle renklendirmeye, damladan okyanus olmaya her daim devam edecekler.'' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA