Büyükşehir Projeleri Örnek Alınıyor

Büyükşehir Belediyesi, Kayseri’ye kazandırdığı projelerle örnek olmaya devam ediyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan bir heyet Büyükşehir Belediyesi’nin organik tarımla ilgili projelerini inceledi ve Kayseri modelinin diğer illere de yaygınlaştırılabileceği belirtildi.

Büyükşehir Projeleri Örnek Alınıyor


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İyi Tarım Uygulamaları ve Organik Tarım Daire Başkanı Sebahat Güllüoğlu ve Bakanlık yetkilileri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i ziyaret etti. Ziyarette, Kayseri Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Abdulkadir Güneş, Kapadokya Organik Tarım Üreticileri Derneği Başkanı Yeşim Bekyürek ve Büyükşehir Belediyesinin ilgili bürokratları da hazır bulundu.

Ziyarette Kayseri’de yapılan tarım ve hayvancılığa destek projeleri hakkında bilgiler veren Başkan Mustafa Çelik, organik tarıma yönelik çalışmaları da anlattı. Bünyan-Karahıdır Ekolojik Eğitim ve Üretim Merkezi ile Doğal Ürünler Bahçesi ve Pazarı projeleri hakkında açıklamalar yapan Başkan Çelik, organik tarım kültürü konusunda bir bilinç oluşturmak istediklerini kaydetti.



Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İyi Tarım Uygulamaları ve Organik Tarım Daire Başkanı Sebahat Güllüoğlu da Büyükşehir Belediyesinin tarımla ilgili çok güzel işler yaptığını belirtti.

Bünyan-Karahıdır Ekolojik Eğitim ve Üretim Merkezi ile Doğal Ürünler Bahçesi ve Pazarı’nı gezdiklerini ifade eden Güllüoğlu, “Yaptığınız projelerle Kayseri organik pazarla ilgili çok güzel bir model olmuş. Bizim için de örnek projeler. Arkadaşlarımızla bu modeli diğer illere nasıl yayabileceğimizi konuştuk. Güzel bir model ve çok hoşumuza gitti” diye konuştu.



Bakan Fakıbaba da çok beğenmişti

Kayseri’de tarım ve hayvancılıkla ilgili Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yatırımları Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba da çok beğenmişti. Önceki hafta Büyükşehir Belediyesinin Beydeğirmeni Besi Bölgesi projesinin temel atma törenine katılan Bakan Fakıbaba, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i ziyaretinde yapılanlar nedeniyle teşekkür ederek “Bizim beynimizdekileri tarımla ilgisi olmamasına rağmen Sayın Başkan yapıyor. Bu yapılanlar tüm kente fayda sağlayacaktır. Yapılanlar nedeniyle Kayseri’den hiçbir şeyi esirgemeyeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.
Kaynak: İHA