Bal Arısı Ve Düş Kelebekleri Uçurtmaları Kırklardağı Semalarında Uçurulacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin yürüttüğü yeni bir proje olan ’Bal Arısı ve Düş Kelebekleri’ uçurtma şenliğinin Kırklardağı semalarında yapılacağı belirtildi.

Diyarbakır’da yaşayan anasınıfı ve ilköğretim çağındaki tüm çocuklar ve içindeki çocuğu seven herkesi kapsayan uçurtma şenliğinin 29 Eylül 2017 tarihinde Kırklardağı alanında saat 14:00’te yapılacağı bildirildi.

Çocukların uçurtmalarını öğretmen ve ebeveynlerinin eşliğinde Kırklardağı semalarında ’Bal Arısı ve Düş Kelebekleri’nin hayal dünyasında müziklerle dans ettireceği belirtildi. Büyükşehir Belediyesi çalışanları ve Düş Kelebekleri adlı oyunun yazarı, Asmin Nimet Singez projeyle ilgili sunum yapacak. Şenlik kapsamında uçurtma atölyesi yanı sıra ikramlar, yüz boyama, müzik, dans gibi günün anlamına uygun renkli anlarda yaşanacak. İlginç kurgu ve farklı karakterleriyle dikkat çeken projenin sonraki aşamalarında ise ’Düş Kelebeklerini’ engelli çocuklar için sesli ve altı nokta alfabesiyle de kitaplaştırmak, animasyon ve çizgi film yapmak, mask ve konuşan kukla bebekler şeklinde tasarlayıp bunları tüm çocuklarla buluşturulacak.
Kaynak: İHA