Akbaş Açıklaması 'İş Güvenliği İnsani Bir Görevdir'

Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Talip Akbaş, iş sağlığı ve güvenliğinin bir gereklilikten çok insani bir görev olduğunu vurgulayarak, çalışanların buna bir angarya gözüyle bakmamaları gerektiğini söyledi.

Akbaş Açıklaması 'İş Güvenliği İnsani Bir Görevdir'
Manisa Büyükşehir Belediyesi, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası gereğince personellerini konuyla ilgili bilgilendirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Oda ve Dernekler Binası Eğitim Salonu’nda düzenlenen programa Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Talip Akbaş, daire personelleri ve belediye çalışanları katıldı.

Eğitim öncesi konuşan Sağlık İşleri Daire Başkanı Talip Akbaş, iş sağlığı ve güvenliğinin insani bir görev olduğunu vurgulayarak, “İnsanların çalışma hayatlarına ve çalıştıkları yerlere büyük bir huzurla, güvenle gitmeleri gerektiğini düşünüyorum. Bizlerin vatandaşa iyi ve sıkıntısız hizmet götürme noktasında bedensel ve zihinsel anlamda tam bir iyilik hali içerisinde olmamız gerektiğine inananlardanım. Personelimizden ricam, bu işin angarya olarak görülmemesidir” dedi.

Akbaş’ın konuşmasının ardından Eğitim Şube Müdürlüğü’ne bağlı, konusunda uzman eğitmen tarafından çalışanlar, iş sağlığı ve güvenliğinin amacı, yasadaki yeri, getirdiği yükümlülükler; iş kazaları ve meslek hastalıklarının nedenleriyle korunma yöntemleri konusunda bilgilendirildi.
Kaynak: İHA