AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Yurdunuseven Açıklaması

'Irak'ın toprak bütünlüğünün bozulması söz konusu. Bir devletin bağımsızlığına müdahale söz konusudur. Bizim bu referandumunu geçerli saymamız veya kabul etmemiz mümkün değildir'

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, 'Irak'ın toprak bütünlüğünün bozulması söz konusu. Bir devletin bağımsızlığına müdahale söz konusudur. Bizim bu referandumunu geçerli saymamız veya kabul etmemiz mümkün değildir.' dedi.

Yurdunuseven, parti binasında il başkan yardımcıları Hüseyin Sezen ve Süleyman Karakuş'un da katılımıyla düzenlediği haftalık basın toplantısında, 2002 yılından önceki dönemde enflasyon rakamları üç haneli sayılara çıktığını, 15 yıllık AK Parti iktidarı ile enflasyon rakamının tek hanelere indirildiğini dile getirdi.

Faizleri toplumdaki bir yük olarak gördüklerini de belirten Yurdunuseven, 'Bununla ilgili çalışmaları, Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz öncülüğünde sürdürüyoruz. Halkımızı inşallah bu illetten, bu beladan kurtarmaya gayret edeceğiz.' dedi.

- 'Referandumu tanımamız mümkün değil'

Yudrunuseven, Kuzey Irak'ta Bölgesel Kürt Yönetimi tarafından Türkiye’nin ve birçok ülkenin karşı çıkmasına rağmen bir referandum gerçekleştirildiğini belirtti.

Hükümetin ve diğer ülkelerin çoğunun karşı çıktığı bir referanduma, hükümetin sert ve net karşı koymasına rağmen gerçekleştirildiğini kaydeden Yurdunuseven, şöyle konuştu:

'Biz bu referandumu hiçbir şekilde tanımıyoruz. Tanımamız da mümkün değil. Devletlerin bağımsızlığı önemli ama burada farklı bir durum söz konusu. Irak'ın toprak bütünlüğünün bozulması söz konusu. Bir devletin bağımsızlığına müdahale söz konusudur. Bizim bu referandumunu geçerli saymamız veya kabul etmemiz mümkün değildir. Gerekli cevapları sayın Cumhurbaşkanımız 'bir gece ansızın gelebiliriz, hatta geliriz' diye net olarak vermiştir.'

AK Parti İl ve İlçe Kongre sürecinin devam ettiğini aktaran Yurdunuseven, 'Merkez ile birlikte 18 ilçede kongreler devam ediyor. 6 ilçe kongresini tamamladık. İlçe kongrelerinin ardından il kongresinin tarihini genel merkez tarafından ilerleyen günlerde belirlenecek.' diye konuştu.

Kaynak: AA