Açık Ceza Evinde Üretilen Çeltik Satışa Sunuldu

Silifke ilçesinde yaklaşık 150 hükümlünün kaldığı Silifke Açık Ceza İnfaz Kurumunda ziraat faaliyetleri kapsamında üretilen çeltikler satışa sunuldu.

Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı öncülüğünde Açık Ceza İnfaz Kurumunca ziraat faaliyetleri kapsamında çeltik üretimi yapıldı.

Özel olarak paketlenen 14 ton pirincin bir kısmı adliye binası içerisindeki mağazada satışa sunulmaya başlandı. Kilosu 4 liradan satılan pirinçler, Türkiye genelindeki ceza tevkif evlerindeki satış mağazalarında da satışa sunulacak.

Tarım faaliyetleri kapsamında 6 dönümlük bir arazide muz üretimi yapılması planlanıyor.

Öte yandan, satış mağazasında Türkiye genelindeki farklı cezaevlerinden gelen giyim, süs eşyaları, yüzük, kolye, künye, terlik, ayakkabı gibi çeşitli eşyaların da satışı yapılıyor.

Silifke Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Köklü, satış mağazasında yapılan tanıtımın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, ceza evindeki hükümlülerin rehabilitasyonu ve dışarı çıktıklarında nitelikli iş gücüne sahip olmaları kapsamında bu tarz faaliyetleri önemsediklerini söyledi.

Silifke Açık Ceza İnfaz Kurumunu Tarım Açık infaz Kurumu haline getirme noktasında ilk ürün olan pirincin hasat edildiğini ve paketler halinde satışa sunulduğunu ifade eden Köklü, şöyle konuştu:

'Üretilen çeltiği tüm Türkiye genelinde ceza tevkif evlerindeki satış mağazalarında satışa arz edeceğiz. Dolayısıyla bu aynı zamanda Silifke'nin tanıtımı açısından önemli. Biz sadece pirinçle değil bize tahsis edilen yaklaşık 77 dönüm yerin 6 dönümde muz serası faaliyetine başlayacağız. Ar-Ge çalışmaları neticelendi ve onay alındı. Bundan sonraki hedefimiz Niğde'deki Tarım Açık Ceza İnfaz Kurumu seviyesine gelmek. Bu bir başlangıç. Silifke için hayırlı olsun.'

Kaynak: AA