ABD Adalet Bakanından Üniversitelerde 'Özgürce Konuşulamıyor' Tepkisi

ABD Adalet Bakanı Sessions: 'Amerikan üniversiteleri bir zamanlar akademik özgürlüğün ve farklı görüşlerin tartışılabildiği bir mekandı. Fakat şimdi politik doğruluk adına ve tek tip düşüncelerle birbirini tekrar eden seslerle doldu, kırılgan benliklerin korunduğu bir yer oldu'

ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions, üniversite kampüslerinde bazı konuşmacıların karşıt görüşlü öğrenciler tarafından susturulmasının önüne geçecek bir adım atacaklarını söyledi.

Bakan Sessions, Georgetown Üniversitesi Hukuk Fakültesinde yaptığı konuşmada, özellikle 2016'da yapılan başkanlık seçimleri sonrasında ülkede yaygınlaşan üniversite kampüslerinde konuşma yapacak kişilere yönelik protestoları ele aldı.

Sessions, 'Göstericiler, rutin şekilde kendi görüşlerini paylaşmayan konferans ve tartışmaları durdurmaya çalışıyor.' ifadesini kullanarak şöyle konuştu:

'Amerikan üniversiteleri bir zamanlar akademik özgürlüğün ve farklı görüşlerin tartışılabildiği bir mekandı. Fakat şimdi politik doğruluk adına ve tek tip düşüncelerle birbirini tekrar eden seslerle doldu, kırılgan benliklerin korunduğu bir yer oldu.'

ABD'nin önde gelen üniversitelerinden Berkeley Üniversitesinde geçen hafta sonu yapılması planlanan 'Özgür Konuşma Haftası' iptal edilmişti. Aynı üniversitede başkanlık seçimlerinin hemen ardından aşırı sağcı yazar olarak bilinen Milo Yiannopoulous'un konuşması karşıt görüşlü öğrenciler tarafından durdurulmuş ve ardından üniversitede şiddet olayları yaşanmıştı.

Kaynak: AA