Yöreler Renkler'de Ukrayna Gecesi

Muratpaşa Belediyesi’nin düzenlendiği Yöreler Renkler Festivali 2’nci gününde Ukrayna gecesi düzenlendi.

Yöreler Renkler'de Ukrayna Gecesi
Muratpaşa Belediyesi’nin barış, dostluk ve kardeşlik festivali Yöreler Renkler’in 2’nci gününde Ukrayna gecesi düzenlendi.

Ukrayna Ailesi Derneği işbirliği düzenlenen gecede sahne ve stant alanında folklordan mutfak kültürüne Ukrayna kültürü tanıtıldı.

Muratpaşa Belediyesi Başkanvekili İbrahim Cephaneci, gecede katılımcı belediyeciliğin birini dinlemekten ve herkesin yaşamına, düşüncelerine ve duygularına saygı duymakla başladığını söyledi.

Muratpaşa’da bu anlayış içinde barışa, sevgiye, bütünlüğe ve gerçek komşuluğa dair güçlü adımlar atıldığını kaydeden Cephaneci, “Barış dostluk ve kardeşlik adına ülkemizin tüm renklerinin yanı sıra dünyanın değişik ülkelerinden gelip ortak paydamız Muratpaşa’da yaşamaya başlamış komşularımızla Yöreler Renkler Festivalinde buluştuk. Bu yıl 3.cüsünü gerçekleştirdiğimiz festivalimizde duyacağınız her müzik tınısı, her şarkı, türkü sözü, her kelime barış içinde kardeşçe yaşamanın anlam bulmasıdır.”

Plaketler takdim edildi

Cephaneci, gecede, Belediye Başkanı Ümit Uysal adına, Ukrayna Ailesi Derneği Başkanı Vita Mykhaylova’ya teşekkür plaketini takdim etti. Cephaneci, ayrıca, bu yıl festivalin paydaşları arasında yer alan ve açılış gecesinde ‘Yörük Başları’ temalı sergiye imza atan Antalya Olgunlaşma Enstitüsü müdür yardımcılarını da plaketlerini takdim etti.

Nugay konseri

Yöreler Renkler Festivali’nin 2’nci günü, merhum Türk sanat müziği bestekarı ve yorumcusu Necip Nugay’ın oğlu Onur Nugay ve grubunun konseriyle sona erdi. Nugay, 90’li yıllardan bugüne uzanan şarkılarıyla Kent Meydanı’nın dolduran Muratpaşa sakinleri keyifli bir Pazar gecesi yaşadı.
Kaynak: İHA