Yeni Projelerle Sakarya'nın Standardı Yükselecek

Sakarya Büyükşehir Belediyesince şehre kazandırılacak Kongre Merkezi, Gar ve Mithatpaşa Dönüşümü ile Demokrasi Meydanı projeleri Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu tarafından milletvekillerine tanıtıldı.

Afet Koordinasyon Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Toçoğlu, Sakarya’yı doğal yapısını bozmadan geleceğe taşımak ve her anlamda daha yaşanabilir bir şehir inşa etmek için çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

Projelerin şehir açısından çok önemli olduğunu dile getiren Toçoğlu, 'Son dönemlerde yaptığımız çalışmalarla şehrimiz kültür ve sanatın kalbinin attığı bir kent haline geldi. Bu noktada fiziki imkanlarımızı da iyileştirmek, nüfusu 1 milyona yaklaşan şehrimize yeni bir kültür merkezi kazandırmak durumundayız. Bildiğiniz gibi bunun için ilk adımı atmış, projeyi açıklamış ve mevcut yapısıyla şehrimizin ihtiyaçlarına cevap vermeyen AFA’yı yıkmıştık. Projemizde daha sonra netleşen detayları ilgili mimar arkadaşlarımız aktardılar. İnşallah her yönüyle özgün ve şehrimize yakışan bir projeyi hayata geçirerek canlanan kültür sanat hayatımızı yeni bir merkez ile daha renkli hale getireceğiz.” diye konuştu.

Toçoğlu, Demokrasi Meydanı’nın deforme olduğunu ve mevcut haliyle şehre yakışmadığını, meydanın vatandaşların buluşma noktası olduğunu aktardı.

Meydanı sosyal hayatın canlılık kazanacağı bir yapıya dönüştüreceklerini vurgulayan Toçoğlu, 'Bu noktada bir anket düzenleyerek vatandaşlarımızın görüşlerini almış, STK temsilcilerimizle bir araya gelerek onlarında fikirlerine başvurmuştuk. Tüm bunları da dikkate alarak hazırladığımız projemizin sunumunu gerçekleştirdik. Milletvekillerimizle projelerle ilgili görüşlerini alarak, bizlere önerilerde bulundular. Kendilerine katkıları için şükranlarımı sunuyorum. Vatandaşlarımızın, STK’larımızın ve tüm ilgili tarafların da görüşlerini göz önünde bulunduruyor, tüm fikirleri değerlendiriyoruz. Geleceğe hazırlanan Sakaryamız için en iyisini hayata geçireceğiz.' şeklinde konuştu.

Toplantıda AK Parti MKYK Üyesi Recep Uncuoğlu, AK Parti Genel Başkan Danışmanı Şaban Dişli, AK Parti Sakarya milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün ve Mustafa İsen, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, büyükşehir bürokratları, mimarlar ve şehir planlamacıları yer aldı.

Kaynak: AA