Van'da 'Geleceği Yazan Kadınlar' Projesi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile TURKCELL işbirliğinde başlatılan “Geleceği Yazan Kadınlar” projesi, Van Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu tarafından tamamlandı.

Van'da 'Geleceği Yazan Kadınlar' Projesi
Mobil teknoloji endüstrisinde çalışmak veya mobil teknolojileri kullanarak iş fikrini hayata geçirmek isteyen kadınların katıldığı program ile kadınlar özellikle yazılım konusunda projeler geliştirdi. Proje ile kadınları yazılım konusunda eğiterek, mobil uygulamalar geliştirmelerine destek olmak, kadınların bu alanlardaki istihdam kapasitesini ve girişimciliğini artırılması amaçlanmaktadır.

Van TSO’da 10 Haziran’da başlayan eğitimlere 9 girişimci kadın katıldı.

Bu süre içinde verilen eğitimlere katılan kadın girişimciler, hazırladıkları projeleri sundu. Van Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı, TURKCELL Temsilcisi ve YYÜ’den bir temsilciden oluşan jüri, sunulan projeleri değerlendirdi. Ergül kardeşler tarafından sunulan proje, jüri tarafından 1. seçilirken, proje Türkiye finali için ara elemelere katılacak. Ara elemelerde değerlendirilecek proje buradan da başarılı olursa, 23 Ekim’de İstanbul’da yapılacak büyük finale katılmaya hak kazanacak.

Finale kalan proje sahipleri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve TURKCELL işbirliğinde başlatılan “Geleceği Yazan Kadınlar” projesi finalinde TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TURKCELL Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Evrim Aras’ın da aralarında bulunduğu jürilere sunum yapacak. Derece alacak 15 proje sahibi, teknoparklarda staj imkanının yanı sıra istihdam, kuluçka merkezlerinden faydalanma, Silikon Vadisi ziyareti, arı kovanı fonlarından faydalanma imkanı yakalayacak.
Kaynak: İHA