Türkiye-Ürdün İlişkileri

TürkiyeÜrdün diplomatik ilişkilerinin 70'inci yıldönümü münasebetiyle Amman'da uluslararası bir sempozyum gerçekleştirildi.

Ürdün'ün başkenti Amman'da, Türkiye-Ürdün diplomatik ilişkilerinin 70. yıldönümü dolayısıyla uluslararası bir sempozyum düzenlendi.

Başkent Amman'da Dışişleri Bakanlığı'na bağlı Ürdün Diplomasi Enstitüsü'nde gerçekleşen ve üç oturumdan oluşan sempozyumda, her iki ülkeden çok sayıda aydın, siyasetçi ve yazar katıldı.

Türkiye-Ürdün arasındaki ilişkilerde 70 yıldan beri yaşanan gelişmelerin konuşulduğu birinci oturumda, Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Cahit Tuz, İbn Haldun Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Felsefe Bölümünden Doç. Dr. Burhan Köroğlu ve Ürdün Parlamentosu Dostluk Komitesi Başkanı Muhammed el-Ayasire yer aldı.

Ekonomi ve ticari konuların ele alındığı ikinci oturumda ise eski Ürdün Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı ve Amman Borsası Konseyi Başkanı Cevad el-Anani, Başbakan Müşaviri Prof. Mehmet Babacan ve İstanbul Şehir Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Ekonomi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Faruk Aysan birer konuşma yaptılar.

Dışişleri Bakanlığı'nda Diplomasi Akademisi Başkanı Doç. Dr. Mesut Özcan, TRT World Program Direktörü Resul Serdar Ataş ve Ürdün ordusunda Stratejik Planlama Müdürü Tuğgeneral Halid eş-Şeybeki'nin konuşması olarak katıldığı üçüncü oturumda ise bölgesel tehditler ele alındı.

Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörü Doç. Dr. Ali Osman Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, diplomatik ilişkilerinin 70'inci yıldönümünü kutlayan Türkiye ve Ürdün'ün, ayrıcalık ilişkilere sahip olduğunu belirtti.

Öztürk ayrıca, Türkiye'nin, Ürdün'ün Müslümanların kutsallarını koruma yönündeki çabalarını desteklediğini kaydetti.
Kaynak: AA