Sorgun'da Köylüler Yağmur Duasına Çıktı

Türkiye’nin önemli tarım bölgelerinden bir yer olan Yozgat’tın Sorgun ilçesinde havaların sıcak ve kurak geçmesi nedeniyle köylüler yağmur duasına çıktı.

Sorgun'da Köylüler Yağmur Duasına Çıktı
Sorgun’a bağlı Aşağıcumafakılı köylüleri 40 yıl aradan sonra köy meydanında toplanıp, ellerine semaya kaldırarak yağmur duasında bulundular. Köy meydanında yapılan duaya Sorgun İlçe Müftüsü Hasan Görer, köy muhtarı Yakup Yılmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İlçe Müftüsü Hasan Görer’in okuduğu Kuran-ı Kerim’in ardından köylüler yağmur yağması için dua etti.

Köy Muhtarı Yakup Yılmaz, Mayıs ayından bu yana köylerine bir damla yağmur yağmadığını belirterek,"Ürünlerimiz, hayvanlarımız susuz kaldı. Tarladaki ekinlerimiz kurudu. Her yıl bire on verim alırken bu rakam bire beşe kadar düştü. Son çare olarak yağmur duasına çıkmayı uygun gördük. Kurbanlarımızı kestik. Yakın köylerdeki vatandaşlarımızı da davet ettik. Hep birlikte Allah’a el açıp dua ettik. Allah dualarımızı kabul edecektir inşallah." dedi.

Köylülerden 87 yaşındaki Ahmet Yılmaz ise yıllar önce çıkılan yağmur dualarında da bu şekilde yemek yapıldığını ifade ederek, "O yıllarda böyle dualarda koyun, kuzu, inek, buzağı hepsi bir araya getirilir, yavruların annelerinden süt emmesi sağlanırdı. Allah dualarımızı belki de o yavruların yüzü gözü hürmetine kabul ederdi." diye konuştu.

Kaynak: İHA