Porto Riko'dan 'İnsani Krizin' Önlenmesi İçin Yardım Çağrısı

Porto Riko Valisi Rossello: 'Amerika'da meydana gelen bir insani krizin önüne geçmeliyiz' 'Porto Riko, ABD'nin bir parçası ve hızlıca harekete geçmemiz lazım'.

Maria kasırgası nedeniyle binlerce insanın elektriksiz, susuz ve iletişimsiz kaldığı Porto Riko, ABD'den acil yardım istedi.

Porto Riko Valisi Ricardo Rossello, ABD televizyonuna verdiği röportajda 'Amerika'da meydana gelen bir insani krizin önüne geçmeliyiz.' ifadelerini kullandı.

Afete karşı yardım için Kongre'yi harekete geçmeye çağıran Vali Rossello, 'Porto Riko, ABD'nin bir parçası ve hızlıca harekete geçmemiz lazım. Bu büyük bir felaket.' değerlendirmesinde bulundu.

Porto Riko'da, Maria kasırgası nedeniyle binlerce evin elektrik, su ve telefon hatlarının kesildiği, binaların büyük bölümünün tamamen veya kısmen çöktüğü bildirilmişti.

Afetle mücadele için 4 bin asker gönderen ABD yönetimi, yemek, su ve jeneratör yardımı yaptı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın da bölgeye gitmek istediği ancak altyapı sorunları nedeniyle tarihinin belirlenemediği bildirildi.

İnsani kriz yaşandığını düşünen Jimmy Carter, George H.W. Bush, Bill Clinton, George W. Bush ve Barack Obama gibi eski ABD başkanları da, Porto Riko ve Virjin Adaları'ndaki yaraların sarılabilmesi için ortak yardım kampanyası başlattı.

Dışişlerinde ABD'ye bağlı özerk ada Porto Riko'da, yaklaşık 3 milyon 400 bin kişi yaşıyor.
Kaynak: AA