Elazığ'da 8 Ayda 154 Narkotik Operasyonu Yapıldı

Elazığ polisi tarafından bu yılın ilk sayında 154 narkotik operasyonunda 200 kilogramdan fazla esrar, eroin ve kokain ele geçirilirken, 252 şüpheliye de işlem yapıldığı bildirildi.

Elazığ'da 8 Ayda 154 Narkotik Operasyonu Yapıldı
Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Elazığ Valiliği koordinesinde Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri uyuşturucu kullanımını azaltmak, uyuşturucu ticareti yapan şahısları yakalamak ve gençleri uyuşturucu maddelerden uzak tutmak amacıyla mücadele edildiğini bildirdi.

Narkotik köpekleri Şimşek ve Bixi’nin de katıldığı 154 uyuşturucu operasyonu düzenlendiğini bildirilirken, 90 kilogram kubar esrar, 25 kilogram toz esrar, 85 kilogram kokain, 1 kilogram eroin, 2 bin adet uyuşturucu hap, 85 kök hint keneviri ve 341 gram metamfetamin maddesi ele geçirildiği aktarıldı. Operasyonlarda yılın ilk 8 ayında ise 252 şüpheliye adli işlem yapıldığı açıklandı.

Whatsapp Narko İhbar hattı kuruldu

İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "Uyuşturucu ile mücadelede NARKOMOBİL projesi kapsamında narkotik suçların ihbar edilmesini kolaylaştırmak, vatandaşlardan gelen bilgilerin suçun tespiti ve men edilmesini sağlamak, vatandaşlarımızın narkotik polislerimize daha hızlı ulaşmasını sağlamak amacıyla 0552 155 23 23 numaralı Narko-ihbar ve Whatsapp hattı kurulmuştur. Bu Whatsapp ihbar hattımıza tüm vatandaşlarımızın etkin bir şekilde katılımını ve narkotik madde ile mücadelede görüntü, video, resim gibi ihbarların bu hattın üzerinden yapmaları, suçla mücadelemizi daha etkin hale getirecektir.Tüm vatandaşlarımızın ihbar hattına etkin katılımını bekleriz" denildi.
Kaynak: İHA