Dağ Bisikletine Altınova Damgası

Olimpiyatlara puan veren Türkiye Bisiklet Federasyonu Uluslararası Dağ Bisikleti Kupası, Altınova Kent Ormanı’nda gerçekleştirildi. Organizasyon, bisiklet sporu camiasından tam not aldı.

Dağ Bisikletine Altınova Damgası
10 kategoride, 6 ülkeden 153 sporcunun kıyasıya yarıştığı Kupada Elit Bayanlarda birinciliği Ekaterina Anoshina, Elit Erkeklerde ise Faraz Shokri kazandı.

GENİŞ KATILIM

Altınova Belediyesi Kent Ormanı’nda düzenlenen Yarışmaları; AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, Altınova Kaymakamı Zafer Engin, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı ve Genel Sekreteri Mehmet Acak, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak ve yönetim kurulu üyeleri, Yalova İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Demirel, AK Parti Altınova İlçe Başkanı Hasan Zafer, Altınova Belediye Başkan Vekili Hasan Karabacak, Gençlik Ve Spor Yalova İl Müdür Vekili Gencer İlhan, Altınova İlçe Gençlik Ve Spor Müdürü Mehmet Sait Başaran ve çok sayıda sporsever izledi.

10 HAKEM GÖREV ALDI

Celala Siper Özdil’im Baş hakemliğini yaptığı yarışmalarda 9 hakem görev aldı. Yarışmaları Dünya Bisiklet Federasyonları adına Fransız Gözlemci Jerome Giyom da takip etti. 4 bin 200 metrelik parkurda sporcular sabah kısmında 5, öğleden sonraki yarışlarda 7 tur atıldı. Yarışmalarda damalı bayrakla startı AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel ile Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı verdi. Sporcuların bir bölümünün Altınova Kent Ormanı’nda konakladığı yarışma ilgililerden tam not aldı.

Yarışma sonuçları şöyle:

GENÇ KIZLAR

1. Keziban Koyun

2. Yasemin Can

3. Dilaea Gül

GENÇ ERKEK

1. Galil İbrahim Doğan

2. ïlias Tsurtouktsidis

3. Ahmet Can Belenlioğlu

MASTER 30

1. Recep Kaymaz

2. Selçuk Keskin

3. Mehmet Aksoy

MASTER 40

1. Nevzat Kıral

2. Bora Tirki

3. Emin Burak Ïzmirlioğlu

MASTER 50

1.Mehmet Bozdemir

2. Mustafa Bal

3. Oğuz Çevik

YILDIZ BAYANLAR

1. Funda Taşkın

2. Sıla Doğan

3. Derinsu Günaydın

YILDIZLAR ERKEKLER A

1. Samet Bulut

2. Esat Ceylan

3. Okan Aydoğan

YILDIZ ERKEKLER B

1. Eren Baki Doğan

2. İsmail Kılıç

3. Emre Razı

ELİT BAYANLAR

1. Ekaterina Anoshina

2. Anna Konolalova

3. Lejla Tanoviç

ELİT ERKEKLER

1. Faraz Shokri

2. Agostinelli Alessio

3. Farzad Khodayari
Kaynak: İHA